ANDREJ BELE, ATLANTIK GRUPA: Akcize za kafu kao dokaz kvaliteta

Akcizna markica bila bi potvrda legalnih tokova i kvaliteta, što je logičan argument za razliku u ceni, i toga bi trebalo da bude svestan i krajnji potrošač

 

Grand kafa poštuje principe kontrole kvaliteta proizvodnje i sprovodi proces takozvane sledljivosti – od zrna do finalnog proizvoda na polici. To znači da naša briga o kvalitetu kafe počinje već na plantaži. Naši stručnjaci svake godine odlaze u Brazil i na licu mesta odlučuju o izboru najkvalitetnije kafe za mešavinu svakog našeg pojedinačnog brenda. Ta selekcija obezbeđuje kvalitet koji potvrđuje i miris i ukus, što je naš zaštitni znak.

Ovako Andrej Bele, generalni direktor Strateškog područja Kafa u Atlantik grupi (Atlantic), opisuje proces kontrole kvaliteta kafe u ovoj kompaniji. U razgovoru za Magazin Biznis on ističe da se u svim proizvodnim procesima primenjuju visoki standardi kontrole kvaliteta i sigurnosti koje definiše strategija poslovanja Atlantik grupe, u skladu sa najnovijim trendovima i evropskim standardima.

– Ulaganje u kvalitet je uvek garant dobrih rezultata. Zato mi u Grand kafi težimo neprestanom poboljšanju svih procesa, ulažemo u kvalitet proizvoda, konstantno pratimo tržište i razvijamo proizvode koji će odgovarati savremenim potrebama potrošača. Na tom putu od plantaže do police ključni element uspeha i razvoja su naravno ljudi, zbog čega konstantno ulažemo u edukaciju svih učesnika u lancu proizvodnje, planiranja, razvoja i distribucije, ali isto tako i u edukaciju krajnjeg potrošača.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: