БЕЛГИЈСКИ ТРГОВИНСКИ ЛАНАЦ ДЕЛЕЗ: Свежина из Брисела

Дистрибутивни центар компаније Делез у Бриселу оставља посетиоце и дословно без даха својом савременошћу и пословањем у знаку врхунске електронике, у служби модерне трговине и здраве исхране

untitled-1Здраво, свеже, проверено и сигурно – речи су које се могу чути готово од сваког члана тима менаџмента белгијске трговинске компаније Делез групе која је, као што је познато, у марту ове године потписала уговор о куповини српског трговинског ланца Макси. Требало би то исто очекивати и у Србији. Када, не зна се, зато што се у време посете групе новинара београдских медија компанији Делез у њеном седишту у Бриселу, крајем овог јуна, и даље очекивала одлука српске антимонополске комисије о концентрацији власништва. Зато се, за сада, може сазнати нешто више само о пословању Делеза у Белгији. Домаћини београдским новинарима у Бриселу били су највиши представници Делез Белгија и Делез групе, на челу са Мишелом Екоом (Michel Eeckhout), генералним директором Делез Белгија.

Као година оснивања компаније Делез уписана је 1867. и то је, као и у већини успешних прича, почело са неком малом трговинском радњом. Данас је ситуација, наравно, много другачија. Делез Белгија има 805 продавница различитог формата – од мањих продавница до супермаркета – запошљава 17.000 људи, остварује укупан промет од око 4,8 милијарди евра, њихове продавнице у Белгији посети годишње око 3,5 милиона потрошача и заузимају више од четвртине белгијског тржишта малопродаје.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: