Италијанске ципеле „made in“ Врање

Горњи делови обуће путују за познате светске произвођаче попут групе Carmens, Garsport, Nero Giardini, East Vest, Falc Еast…

cipeleПредузеће за производњу горњих делова обуће Минекс (Minex) из Врања једно је од 180 малих и средњих предузећа са југа Србије и из Санџака која активно учествују у активностима програма за јачање економске сигурности које спроводи Америчка агенција за међународни развој (УСАИД). Циљ ових програма је бржи опоравак локалне економије кроз јачање малих и средњих предузећа, којима се помаже да побољшају своје пословање, повећају продају и прошире се на нова тржишта. Програм изласка на сајмове омогућио је компанијама које у њему учествују, па и Минексу, да остваре приходе од продаје у износу од 11 милиона америчких долара и пробију се на тржишта Немачке, Русије, Белорусије, Албаније, Босне и Херцеговине, Чешке Републике и Пољске.

То је био разлог да Мери Ворлик, амбасадорка САД у Србији, почетком јуна посети производни погон једног од најуспешнијих локалних предузећа – компанију Минекс. Програм УСАИД-а пружио је техничку помоћ Минексу како би најпре осавременио маркетинг, потом побољшао менаџерске вештине, добио ИСО сертификат и усавршио технике продаје.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: