CEED КОНФЕРЕНЦИЈА: Шта је предузетничка замка

Више од 100 предузетника из седам CEED центара разменили су у Београду своја искуства и остварили нове контакте. Ова конференција је обележила и повратак CEED мреже у Србију

preduzetnicka-zamkaCEED Србија (Center for Entrepreneurship and Executive Development) – Центар за развој предузетништва, кроз сарадњу са београдском Јуропиен консалтинг групом (European Consulting Group) организовао је 6. јуна годишњу конференцију којој је присуствовало више од 100 предузетника из региона. Учесници су се у Београду још једном уверили у значај CEED програма и изван локалних граница, из прве руке су чули искуства CEED ментора и предузетника и искористили прилику за умрежавање и стварање нових контаката.

– Морамо више да радимо заједно, да сарађујемо и да се повезујемо како бисмо могли да наступамо на глобалном тржишту – рекла је у уводу конференције Јована Савић, пројект менаџер CEED Србија.

Хрвоје Богдан, из хрватског Адижеса, ментор CEED Про програма, говорио је о замкама које прате раст предузетника, и истакао везу између флексибилности у пословању и способности да се ефикасно контролише организација. На почетку рада предузетници обично поседују висок ниво флексибилности који се временом смањује, док способности за контролу расту са искуством, тако да је идеалан тренутак онај у коме се ова два параметра сусретну.

– Када организација доживи значајан раст могу се појавити проблеми са оснивачем који, превише занет успехом, доводи компанију „до ивице“. Многи нови производи и пословни подухвати нису више профитабилни, а правила готово и да не постоје, већ оснивач сам доноси све одлуке – навео је Хрвоје Богдан.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Савет страних инвеститора – ОТВОРЕНИ ДИЈАЛОГ СА ВЛАДОМ СРБИЈЕ Четврта Reality Check конференцијa
  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ
  • ЕКОНОМЕТАР НА ПРОЛЕЋНОЈ ШКОЛИ ПРЕДУЗЕТНИШТВА Јачање предузетничког духа
  • НОВИ ЖИВОТ ЛЕСКОВАЧКЕ ХЕМИЈСКЕ ИНДУСТРИЈЕ “НЕВЕНА“ „Косалија“ уместо „Косилија“
  • ТРЕЋА ГОДИНА САРАДЊЕ БАНКЕ ИНТЕЗА И НАЈБОЉИХ АКАДЕМАЦА Проглашени победници конкурса „Докажи се 100%“
  • ЧЕТВРТ ВЕКА КОПАЈУ БУНАРЕ ШИРОМ СРБИЈЕ Велика је радост кад људи добију воду
  • ЕРИК РИС: ЛИН СТАРТ-АП (3) Знање је највећа предност
  • ВАШ КОНСАЛТИНГ ЗА УСПЕШНИЈЕ ВОЂЕЊЕ БИЗНИСА Похвала некад и сад
  • Следећи број Економетра излази 9. септембра 2014.
Podelite ovaj tekst: