„КОРОНА“: Здравље за под главу

Нишка фирма патентирала два производа направљена у складу са захтевима ергономије – ерго јастук и седалицу „дисциплина кичме“

zdravlje-pod-glavuПородичну фирму „Корона“ основао је 1979. године Петар Илић, који је до тада радио на продаји производа осјечке фирме „Лио“. Била је то храбра одлука у време када је приватна иницијатива представљала јерес. Али, Илић је хтео да понуди тржишту нешто ново „за здрав сан“.

– Изашли смо на тржиште текстилне галантерије за домаћинство, здравство и туризам са жељом да се конвенционално тржиште обогати новим, модернијим и технолошки унапређеним производима. Јастуци су до тада пуњени само перјем, а перје садржи масноћу и могућност за развој гриња. Ја сам радио у фирми „Лио“ из Осијека која је производила јастуке од полиестера који је набављан у Француској. Широм Југославије сретао сам текстилне инжењере из Лесковца и од њих сам сазнао пуно тога о овом послу, прича за Економетар оснивач једне од првих породичних фирми у Нишу.

„Корону“ данас води Петров син Станиша Илић, рођен у години када је фирма основана. Завршио је менаџмент у Америци и крајем 2002. године преузео фирму која је већ имала развијену производњу и тржиште. Станиша каже да је од оца наследио читаво вођење посла – производњу, продају, маркетинг за који сматра да тек треба да се развија. Наиме, као и већина малих и средњих предузећа у Србији, и „Корона“ се суочава са проблемом продаје, јер је куповна моћ слаба, а конкуренција велика, па произвођачи морају да се боре за сваког купца.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Савет страних инвеститора – ОТВОРЕНИ ДИЈАЛОГ СА ВЛАДОМ СРБИЈЕ Четврта Reality Check конференцијa
  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ
  • ЕКОНОМЕТАР НА ПРОЛЕЋНОЈ ШКОЛИ ПРЕДУЗЕТНИШТВА Јачање предузетничког духа
  • НОВИ ЖИВОТ ЛЕСКОВАЧКЕ ХЕМИЈСКЕ ИНДУСТРИЈЕ “НЕВЕНА“ „Косалија“ уместо „Косилија“
  • ТРЕЋА ГОДИНА САРАДЊЕ БАНКЕ ИНТЕЗА И НАЈБОЉИХ АКАДЕМАЦА Проглашени победници конкурса „Докажи се 100%“
  • ЧЕТВРТ ВЕКА КОПАЈУ БУНАРЕ ШИРОМ СРБИЈЕ Велика је радост кад људи добију воду
  • ЕРИК РИС: ЛИН СТАРТ-АП (3) Знање је највећа предност
  • ВАШ КОНСАЛТИНГ ЗА УСПЕШНИЈЕ ВОЂЕЊЕ БИЗНИСА Похвала некад и сад
  • Следећи број Економетра излази 9. септембра 2014.
Podelite ovaj tekst: