УЧЕНИЧКЕ КОМПАНИЈЕ: Нишлије талентовани предузетници

На националном такмичењу најбољих ученичких компанија, у Београду је одржан сајам на коме су млади предузетници показали све што су у току школске године научили о пословању, организацији, маркетингу, комуникацији и презентацији

nislije-preduzetniciНајбоља ученичка компанија за школску 2013/14. годину је „Bookz matter” из Ниша чији је главни циљ промовисање читања међу младима, а то постижу својим производима, као и акцијама које организују. Победнички тим чине ученици нишке Гимназије „Светозар Марковић“ и они ће представљати Србију на европском финалу у Естонији, у јулу ове године, где ће одмерити снаге са својим „колегама“ из 38 земаља. Друго место освојио је „Вектор студио“, Економске школе из Ниша, а треће је било предузеће „Канак“ које воде ученици Економско-трговинске школе из Краљева.

Овогодишње финале Националног такмичења најбољих ученичких компанија одржано је 26. и 27. маја у Београду, у организацији „Достигнућа младих у Србији“. Двадесет средњошколских тимова из 12 градова представило је своје производе и услуге и показало све што су у току школске године научили о пословању, организацији, маркетингу, комуникацији и презентацији. Такмичење је организовано уз финансијску подршку Америчке агенције за међународни развој (УСАИД), Сосијете женерал банке, Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, и програма „Покрени се за будућност“ који спроводи Центар за развој лидерства.

Победничка компанија „Bookz matter” бави се израдом обележивача за књиге (bookmarkers), необичних торбица или футрола (BookieBag) за лакше ношење књиге (или таблет рачунара), као и звучних модула за гласовне поруке (BookieTalk), а направили су и промотивни филм и андроид апликацију за мобилне телефоне. Тим чини пет чланова – Јелена Јевтић, Маша Ђорђевић, Андријана Радојичић, Алесандро Чивљак и Милан Глумичић, а помажу им и бројни сарадници волонтери.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Савет страних инвеститора – ОТВОРЕНИ ДИЈАЛОГ СА ВЛАДОМ СРБИЈЕ Четврта Reality Check конференцијa
  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ
  • ЕКОНОМЕТАР НА ПРОЛЕЋНОЈ ШКОЛИ ПРЕДУЗЕТНИШТВА Јачање предузетничког духа
  • НОВИ ЖИВОТ ЛЕСКОВАЧКЕ ХЕМИЈСКЕ ИНДУСТРИЈЕ “НЕВЕНА“ „Косалија“ уместо „Косилија“
  • ТРЕЋА ГОДИНА САРАДЊЕ БАНКЕ ИНТЕЗА И НАЈБОЉИХ АКАДЕМАЦА Проглашени победници конкурса „Докажи се 100%“
  • ЧЕТВРТ ВЕКА КОПАЈУ БУНАРЕ ШИРОМ СРБИЈЕ Велика је радост кад људи добију воду
  • ЕРИК РИС: ЛИН СТАРТ-АП (3) Знање је највећа предност
  • ВАШ КОНСАЛТИНГ ЗА УСПЕШНИЈЕ ВОЂЕЊЕ БИЗНИСА Похвала некад и сад
  • Следећи број Економетра излази 9. септембра 2014.
Podelite ovaj tekst: