ДАНКО ПРОДАНОВИЋ: Једини произвођачи керамичке вуне

Прошле године аранђеловачка фирма “Кер пром” произвела око 350 тона квалитетних производа претежно за извоз, чиме се убраја у лидере ове бранше у Србији. Досадашња улагања 500.000 евра. План – нови погон

Данко Продановић са ћерком Јеленом

Аранђеловчанин Данко Продановић (54) дипломирао је на београдском Рударско-геолошком факултету а први посао добио је у аранђеловачкој “Елки”, која се бавила производњом ватросталних материјала и техничке керамике. У почетку је био шеф техничког погона у “Елки”, где је стекао драгоцено искуство. Након четири године постао је генерални директор ове фабрике у којој је било запослено 280 радника, већином инвалидних лица.

Пре 16 година Данко је напустио “Елку” и одлучио да покрене породични бизнис. Основао је предузеће за производњу, промет и услуге експорт-импорт “Кер пром” д.о.о.

– У почетку је требало уложити доста труда и рада, како би предузеће стало на “чврсте ноге”. Ту је, пре свега, изградња погона за рад, набавка машина и опреме, избор производа и пласман на домаће и страно тржиште – прича Данко за Економетар, уз напомену да му је велико искуство из те бранше олакшало пут до успешне фирме.

Производни програм “Кер прома” обухвата необликоване ватросталне материјале скоро свих врста, који се уграђују у облоге топлотних постројења. Такође, производе и обликоване материјале за употребу при градњи и реконструкцији различитих типова пећи, котловних постројења и сушара у свим индустријским гранама.

– Наша фабрика једина је на просторима бивше Југославије која производи вакуумски обликовано керамичко влакно (керамичка вуна), различитих величина и свих облика. Ови производи имају високу термичку постојаност, малу тежину, апсорпцију звука и велику отпорност на температуру (1.300 степени). Керамичка вуна има широку примену и употребљава се за изолацију котловских врата и пећи са високом температуром, изолацију носача електричних грејача и комплетну изолацију зидова пећи, сушара и котлова – објашњава Продановић.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ЕКОНОМЕТАР У САРАДЊИ СА УДРУЖЕЊЕМ ПОСЛОВНИХ ЖЕНА: Медицински туризам – услуга од посебног значаја
  • КВЕНТИН РОЈЕ, ГЕНЕРАЛНИ ДИРЕКТОР ДЕЛЕЗА СРБИЈА, НАЈАВЉУЈЕ: Делез ће даље развијати пословање у Србији
  • НА ПРОСЛАВИ ЈУБИЛЕЈА ПРОГЛАШЕНИ ДОБИТНИЦИ НАГРАДА НАЦИОНАЛНОГ ФОРУМА ЗА ЗЕЛЕНЕ ИДЕЈЕ: Иновативни и еколошки
  • КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА САОПШТИЛА РЕЗУЛТАТЕ ПОСЛОВАЊА: У првих пет месеци добит 29 милиона евра
  • ПЛAСTEНИЦИ СE ШИРE У СEЛУ СAРAOРЦИ, КOД СMEДEРEВA: Дневно испоруче два шлепера поврћа
  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ: Приврeдници Чaдeжу пoвeрили мaндaт
  • ЗВОНИМИР ПАВЛЕК: УСПЕШНА ТРГОВИНА (7): Радикалне промене организације
  • Следећи број Економетра излази 5. септембра 2017.
Podelite ovaj tekst: