КАКО ЈЕ НАСТАО ХОТЕЛСКО-АПАРТМАНСКИ КОМПЛЕКС КРАЉЕВИ ЧАРДАЦИ: Желели викендицу а направили мали град

Крагујевчани, брачни пар Весна и Милан Костадиновић су за осам прошлих година подигли хотелско-апартмански комплекс са модификованим концептом „тајм шеринга“, прилагођеног нашем тржишту, који функционише беспрекорно и у који је инвестирано око девет милиона евра

Весна и Милан Костадиновић у свом апартманском царству

Крајем јула 2009. године, док је глобална економска криза стизала и у наше крајеве и док су чак и неупућени у економију схватали да је криза почела у Сједињеним Америчким Државама колапсом тржишта некретнина, у викенд насељу Копаоник почињала је изградња нових некретнина. У велики посао улазио је млади брачни пар Весна и Милан Костадиновић, Крагујевчани. Баш млади, јер су тада имали по 32 године. Весна је већ била завршила Правни факултет у Београду а Милан, Економски. Прецизно знају да је 18. јула 2009. године почела изградња првих апартмана чији су власници и инвеститори:

– Први плац је купљен 2009. године, прва градња је кренула 18. јула 2009. године и крајем те године је већ усељен први део Чардака. Све је завршено средином јануара 2010. године – направили смо 32 апартмана на 1.600 квадрата. Све рокове смо поштовали, власници су кључеве добијали готово у дан који смо уговорили и то је било важно за следеће фазе изградње. Цена са којом смо стартовали била је 1.200 евра за квадрат. Апартмане смо изградили за шест месеци. Следећи објекат, друга фаза изградње је кренула у мају 2010. године, завршен је у децембру, затим следећа фаза, мај-децембар 2011. године… – испричали су Весна и Милан за Економетар, када смо их посетили крајем јуна ове године.

О каквим апартманима је реч, о каквом хотелском комплексу и како је до свега овога дошло… Прича је готово филмска. Весна и Милан су били заљубљеници у Копаоник и долазили су из Крагујевца кад год су могли још док су се забављали. Потом, када су се венчали хтели су да на Копаонику „имају нешто своје“.

– И док смо прво планирали да имамо викендицу, Милан је осмислио да бисмо могли да имамо апартмане не само за себе већ и за друге, које бисмо могли да издајемо. Захваљујући том лепом моделу и пројекту Чардака који је урадио наш пријатељ архитекта из Крагујевца, ми смо врло брзо продали све апартмане, па и један који смо оставили за нас. Зато смо купили и плац преко пута и наставили да градимо – одговара Весна која је добитница прошлогодишњег Специјалног признања за успешан пословни модел, у оквиру манифестације „Цвет успеха за жену змаја“ коју организује Удружење пословних жена Србије.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ЕКОНОМЕТАР У САРАДЊИ СА УДРУЖЕЊЕМ ПОСЛОВНИХ ЖЕНА: Медицински туризам – услуга од посебног значаја
  • КВЕНТИН РОЈЕ, ГЕНЕРАЛНИ ДИРЕКТОР ДЕЛЕЗА СРБИЈА, НАЈАВЉУЈЕ: Делез ће даље развијати пословање у Србији
  • НА ПРОСЛАВИ ЈУБИЛЕЈА ПРОГЛАШЕНИ ДОБИТНИЦИ НАГРАДА НАЦИОНАЛНОГ ФОРУМА ЗА ЗЕЛЕНЕ ИДЕЈЕ: Иновативни и еколошки
  • КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА САОПШТИЛА РЕЗУЛТАТЕ ПОСЛОВАЊА: У првих пет месеци добит 29 милиона евра
  • ПЛAСTEНИЦИ СE ШИРE У СEЛУ СAРAOРЦИ, КOД СMEДEРEВA: Дневно испоруче два шлепера поврћа
  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ: Приврeдници Чaдeжу пoвeрили мaндaт
  • ЗВОНИМИР ПАВЛЕК: УСПЕШНА ТРГОВИНА (7): Радикалне промене организације
  • Следећи број Економетра излази 5. септембра 2017.
Podelite ovaj tekst: