ПОРОДИЧНА ФИРМА „АЛЕЂО“: Уместо рачуноводства изабрала обраду метала

Снежана и Ален Обрадовић основали фирму „Алеђо“ пре две и по године и данас не могу да задовоље све потребе наручилаца металних делова. Почели су да се баве овим бизнисом са 25.000 евра кредита који су Банци Интеза исплатили за само годину и по дана. И док су им производња и промет сваког квартала све већи, Обрадовићи су утврдили да Србији недостају оператери, програмери и машински инжењери

Снежана и Ален Обрадовић, са синовима Алексом и Ђорђем у погону

Много речи би било потребно да се објасни како је власница и директорка фирме за обраду метала „Алеђо“ из Борче, код Београда, Снежана Обрадовић, успела да за мање од две године створи, практично, малу фабрику са седам машина које производе компоненте од метала за разне врсте других машина. Досад је запослила седам оператера, програмера (један од њих је њен супруг Ален) и инжењера. Потреба на српском тржишту за овом категоријом врсних машинских зналаца је невероватно велика. У почетку, ни она сама није имала сазнање о томе шта у Србији недостаје и која је врста предузетничког бизниса најпотребнија на тржишту. Тако је Снежана, са дипломом Више пословне школе, смер комерцијала, претходно основала Агенцију за рачуноводство, и то пошто је напустила место шефа књиговодства у Институту за хемију „Ципро“.

Како се, онда, ова енергична жена одлучила за несвакидашњи бизнис – машинска производња делова од метала, неопходних индустријској производњи? – Осетила сам презасићеност у рачуноводственим пословима. Морам да кажем и то да сам, у међувремену, пуком случајношћу, добила место предавача у Високој пословној школи у Београду, и то из предмета рачуноводство. Паралелно сам радила и у својој агенцији. Пет година сам се озбиљно посветила учењу деце како да разумеју многе непознанице из овог сектора – објашњава за Економетар Снежана свој професионални пут.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ЕКОНОМЕТАР У САРАДЊИ СА УДРУЖЕЊЕМ ПОСЛОВНИХ ЖЕНА: Медицински туризам – услуга од посебног значаја
  • КВЕНТИН РОЈЕ, ГЕНЕРАЛНИ ДИРЕКТОР ДЕЛЕЗА СРБИЈА, НАЈАВЉУЈЕ: Делез ће даље развијати пословање у Србији
  • НА ПРОСЛАВИ ЈУБИЛЕЈА ПРОГЛАШЕНИ ДОБИТНИЦИ НАГРАДА НАЦИОНАЛНОГ ФОРУМА ЗА ЗЕЛЕНЕ ИДЕЈЕ: Иновативни и еколошки
  • КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА САОПШТИЛА РЕЗУЛТАТЕ ПОСЛОВАЊА: У првих пет месеци добит 29 милиона евра
  • ПЛAСTEНИЦИ СE ШИРE У СEЛУ СAРAOРЦИ, КOД СMEДEРEВA: Дневно испоруче два шлепера поврћа
  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ: Приврeдници Чaдeжу пoвeрили мaндaт
  • ЗВОНИМИР ПАВЛЕК: УСПЕШНА ТРГОВИНА (7): Радикалне промене организације
  • Следећи број Економетра излази 5. септембра 2017.
Podelite ovaj tekst: