ДЕЛТА АГРАР: Партнерство са пољопривредницима

Успешна аграрна производња у Србији могућа је само у сарадњи пољопривредника и великих система и уз озбиљне подстицајне мере државе – каже Дејан Јеремић, директор Делта Аграр групе

Поред текућих послова и остваривања дугорочних планова на развоју Делта Аграра, посленици овог дела Делта М групе заокупљени су и једним пионирским подухватом: у директним сусретима са најуспешнијим пољопривредницима Србије покушавају да утемеље пословну сарадњу на дуже стазе која би и сељацима, али и земљи у целини, донела стабилан извор прихода и поуздано планирање производње за домаће тржиште и извоз.

Амбиција Делта Аграра није да „освоји“ хиљаде хектара пољопривредног земљишта у Србији, већ да позитивна искуства са најсавременијих имања, попут плантаже јабука у Челареву, пренесе на домаће пољопривреднике, који под утиском ранијих времена изражавају скептичност према понудама за планску, организовану, а тиме и поуздану производњу.

– Гледано на дужи временски период, није од пресудног значаја да ли ће Србија ући у Европску унију за годину или шест. Важно је да у том часу можемо да се укључимо у већ уходане токове и да својом понудом, па и пољопривредном, учествујемо у оштрој конкуренцији – каже за Економетар Дејан Јеремић, директор Делта Аграра.

Лоше вођена аграрна политика која подржава производњу на малим, испарцелисаним поседима, учинила је да српски сељак стално држи гард и према великим системима, али и према држави која не подстиче производњу на прави начин, него више даје неку врсту социјалне, и то недовољне, помоћи.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: