Драгица Гаврић: Уникатне хаљине из Лознице освојиле Дубаи

Драгица Гаврић је модну кућу „Гани“ основала 2000. са идејом да инспирацију црпи из родног краја Вука Караџића и – природе. Њене креације искључиво су од памука, а од конопље израђује чипку и орнаменте. Већ шест година продаје их у Уједињеним Арапским Емиратима. Има свој штанд на Дубаи Експо 2020, а тамо је, у исто време, и учесник и „домаћин“

Драгица Гаврић

Драгица Гаврић у Дубаију

Када је пре више од две деценије у Лозници отворила модну кућу „Гани“, Драгица Гаврић водила се идејом да ствара место које ће бити ризница одевних предмета направљених искључиво од природних материјала и инспирисаних природом. Не подлежући модним трендовима, све ове године није одустала од уникатних хаљина, туника, сукњи, марама, панталона, блуза… од памука и лана, са детаљима од конопље које вештим потезима претвара у филигранску чипку и богате орнаменте.

Драгица је то урадила много пре него што је тема одрживе моде, са фокусом на повезаности одевања и природе и поштовања животне средине, постала доминантна у фешн заједници. Њене креације носе жене у свакодневним ситуацијама, али и у најсвечанијим приликама: од венчања до пријема, премијера како у Србији тако у земљама региона, далеке Аустралије, Кубе, Холандије, Русије, Португалије… И, последњих година све више даме са Блиског истока јер су „Гани“ модели већ шест година присутни у Уједињеним Арапским Емиратима.

Тако се власница и предузетница из Лознице, са завидним познавањем специфичног тржишта, нашла истовремено у улози и домаћина и госта у оквиру светске изложба Дубаи Експо 2020, која је почела 1. октобра 2021. и трајаће до краја марта 2022.

Другим српским предузетницима поделила је своја позитивна искуства из досадашњег рада са тамошњим пословним партнерима.

– Само учешће на изложби је шанса која се не пропушта. То је јединствена прилика да се прикажу умеће, таленат, креативност и оригиналност коју поседују наши пословни људи, истиче Драгица Гаврић.

У прилог њеним речима – да је престижни глобални форум у Дубаију одлична прилика за склапање бизниса, говоре подаци да се за шест месеци, колико ће трајати Дубаи Експо, очекује долазак више од 25 милиона посетилаца, из више од 190 држава. До позиције познаваоца пословних кретања у домену фешн индустрије дошла је тако што је пре седам година, после једног неуспелог покушаја, ипак, отворила врата на тамошњем тржишту за моделе који одишу српском традицијом. Од тада, модели произведени у Србији су на штендерима, доступни прохтевима купаца овог дела планете.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Добитници награда за предузетништво за 2021.
  • ФИСКАЛНИ САВЕТ ОЦЕНИО ПРЕДЛОГ ЗАКОНА О ЗАВРШНОМ РАЧУНУ БУЏЕТА ЗА 2020. ГОДИНУ: Потрошено 14 милијарди динара више него што је објављено
  • ГОДИШЊИ ИЗВЕШТАЈ О ПОСЛОВАЊУ ЕКОНОМСКИХ ЦЕЛИНА У ПРИВРЕДИ У 2020. ГОДИНИ: Делта холдинг – највећа економска целина у Србији
Podelite ovaj tekst: