Раст цена је увод у неизвесну годину

Привреднике највише брине поскупљење енергената и сировина као и помањкање појединих делова за даљу производњу, јер им то отежава планирање пословања. Зато већина прави краткорочне планове. И док неки једва чекају 2022. како би наставили раст, други су прилично забринути јер очекују бројна ограничења у пословању

„Најгоре је ако немате никакве планове за следећу годину”, једна је од парафразираних реченица славног америчког председника Теодора Рузвелта. А многи привредници са којима смо разговарали, управо крајем ове, 2021. године брину због неизвесности планирања: не зна се какве ће бити цене електричне енергије, сировина, да ли ће бити додатних поскупљења цене рада. Али, истовремено, као да су се водили овом Рузвелтовом реченицом – планови за 2022. су спремни. Највећа промена у односу на ранији период јесте што се планови праве на краћи рок јер, како кажу, дугорочне стратегије су прошлост. Такође се може закључити да неким индустријама и компанијама „теку мед и млеко“ док су други прошли као „бос по трњу“.

Планирај да се не оствари

Весна Јовановић, сувласница и директорка породичне фирме Еуролог Систем која се бави транспортом, каже да су за ову годину планирали благи раст пословања. Обезбедили су и додатна возна средства, са идејом да она омогуће повећани обим превоза робе. Ипак, резултати за првих девет месеци показују да ће планирани раст изостати и да ће укупан обим превоза робе бити до три одсто мањи.

– Железнички превоз робе је оптерећен инфраструктурним радовима у Србији, али и у окружењу и на превозним правцима које користимо, најчешће Србија – Италија. Затварање путних праваца значи смањење пропусне моћи железничких путева, што за последицу има повећање дужине путовања и немогућност да се искористе обезбеђена средства – каже Весна Јовановић.

С друге стране, и само тржиште и услови рада су, према њеним речима, неуређени, што доприноси да пословно окружење буде оптерећено додатном неизвесношћу и несигурношћу.

– Рад у таквим околностима није изазован већ компликован и мучан. Радови на железничкој инфраструктури ће бити завршени за неколико година, и значиће боље услове, а до тада смо приморани да радимо у условима који захтевају фокусирање на оперативне послове, што исцрпљује и отежава постављање нових циљева – каже Јовановићева.

Пандемија је њихово пословање и током 2021., како каже, држала затвореним и спутаним. У току марта и априла вратили су се на рад од куће, што их је као фирму донекле успорило. Ограничени директни контакти су допринели да се важна питања решавају онлајн, што, како каже, смањује моћ разумевања и интеракције саговорника.

Извор: Pixabay

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Добитници награда за предузетништво за 2021.
  • ФИСКАЛНИ САВЕТ ОЦЕНИО ПРЕДЛОГ ЗАКОНА О ЗАВРШНОМ РАЧУНУ БУЏЕТА ЗА 2020. ГОДИНУ: Потрошено 14 милијарди динара више него што је објављено
  • ГОДИШЊИ ИЗВЕШТАЈ О ПОСЛОВАЊУ ЕКОНОМСКИХ ЦЕЛИНА У ПРИВРЕДИ У 2020. ГОДИНИ: Делта холдинг – највећа економска целина у Србији
Podelite ovaj tekst: