„ГЕНЕЗА“: Реч је наш највећи капитал

Посао се води домаћински баш као да је реч о породичном бизнису. Захваљујући поштеном и коректном односу према клијентима у предузећу су успели да од два-три артикла са којима су почели 1994. године сада тргују са 150

vvvУ „Генези“ су веома поносни што су присутни у сваком оброку, мада потрошачи углавном и не знају за карику у ланцу снабдевања којој је задатак да њихово јело учини укусним. Ова фирма из Кањиже увози зачине, адитиве, сушено воће и поврће, чајеве из свих делова света за потребе домаће прехрамбене индустрије. На челу предузећа је Клара Сечеи Буш која са 17 сарадника остварује промет од више милиона евра. Када се зна да тргују артиклима који се користе у грамима, то је сигурно завидан успех.

Предузеће „Генеза“ је основано 1994. године. Иако у њему више не раде само чланови фамилије и даље се о сваком раднику брине, а посао води домаћински, баш као да је реч искључиво о породичном бизнису. У почетку, област коју је ова успешна пословна жена одабрала за свој приватни бизнис била је резултат околности које није могла да промени.

– Овим послом сам почела да се бавим када сам отишла из сестрине трговачке фирме. Тамо сам научила основе о трговини, али смо на различите начине размишљале о вођењу пословања. Нисам могла да дозволим да посао угрози нашу сестринску љубав и основала сам сопствено предузеће, у области у којој јој нисам конкуренција. Била сам у праву, јер данас обе имамо успешне фирме, каже нам Клара Сечеи Буш.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: