АЛФА ХЕМ: Уз помоћ стручњака до новог тржишта

Породица Костић успешно руководи фабриком козметичких производа и производа кућне хемије. Са циљем да производе пласира на домаћем и тржишту земаља у окружењу на почетку пословања започета сарадња са научноистраживачким центрима, што је био пун погодак

strucnjaciПредраг и Слађанa Костић из Лесковца власници су предузећа Алфа хем, које производи квалитетне и тражене козметичке производе и производе кућне хемије. Оснивач породичне фабрике, која полако али сигурно осваја тржишта земаља у окружењу је Миодраг Костић, некадашњи челник чувених лесковачких трговинских фирми Лесковац промет, Тргопромет, АИК трговина. Oн je отишао у пензију, а свом наследнику Предрагу је предложио да настави посао.

– Будућност привредног развоја је у производњи, али под условом да постоји циљ, програм, знање и искуство. Када је Невена Лесковац престала са радом указала се могућност да искористимо простор на тржишту. Одлучили смо се 2005. године за породични бизнис и у посао укључили и браћу и сестре од тетке, каже Миодраг Костић. У производним халама има двадесет запослених радника, а у посао се често укључују унуци Марко и Милица. Деда Миодраг их учи да је важно да науче како једино радом могу да зараде за живот и неретко им сугерише професионално опредељење.

У почетку није било лако обезбедити сва средстава за покретање производње. Банкарски кредити омогућили су им да купе објекат у елитном индустријском делу Лесковца. У производни простор и опрему уложили су више од 600.000 евра, а то је била добра основа за почетак пословања. Уз помоћ дугогодишњих пословних партнера Миoдрага Костића набавили су сировину.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: