Прерадом метала руководи жена

Цртеже за металске елементе власница фирме „Станојевић“ ради сама и по њима производе навртке, вијутке, подлошке, заковице, ускочнице, чивије, клинове. Елементе производе по наруџбини купаца из Србије, Босне и Херцеговине и Македоније

metalЖене у нашој земљи неретко могу да изненаде необичним пословима које развијају у сопственим фирмама. Једна од њих је и Ваљевка Љиљана Станојевић, која од 1991. године усавршава производњу и пружање услуга у области за коју би се најмање очекивало да је успешно обавља жена. Реч је о металопреради и промету машинских елемената којим се бави предузеће „Станојевић“, чија је власница и директорка жена велике енергије, креативности и оптимизма.

Искуство и знање у овом послу Љиљана Станојевић је стицала у познатој фабрици вијака Градац, у којој је као млада техничарка радила и упоредо студирала на Факултету организационих наука у Београду.

– Интересују ме мануелне делатности, јер имам таленат за техничке послове. Цртеже за металске елементе сама радим и по њима производимо навртке, вијутке, подлошке, заковице, ускочнице, осигураче, чивије, клинове, лежајеве. Ове елементе производимо по наруџбини купаца из Србије, Босне и Херцеговине и Македоније. Сарађујемо се тридесетак занатских радњи које за нас израђују производе по наруџбини, а ако имамо много наруџбина за додатну производњу „упослимо“ сопствене машине. На овај начин, обезбеђујемо посао за велики број занатлија, а не морамо да издвајамо новац за куповину свих постројења, каже за Економетар Љиљана Станојевић.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: