УДРУЖИВАЊЕ: Нова шанса за развој Југа

Обласна развојна асоцијација (ОРА) у Нишу окупља општине и привредне субјекте са подручја Нишавског, Пиротског и Топличког округа са циљем да унапреди свеукупни регионални развој

jugУ јуну прошле године, уз финансијску подршку ЕУ, почела је са радом Обласна развојна асоцијација ОРА „Југ“ у Нишу, једна од дванаест развојних агенција у Србији. Ова агенција је, заправо, основана августа 2009. године као друштво са ограниченом одговорношћу. Оснивачке уговоре потписали су представници града Ниша и једанаест општина Нишавског, Пиротског и Топличког округа, седам представника цивилног друштва и три привредна субјекта – пиротски „Тигар“, Бизнис инкубациони центар из Ниша и фирма „Јуро фунго“ из Куршумлије. Почетком ове године ОРА је стартовала пуним капацитетом: комплетиране су просторије, кадрови и опрема, а ових дана су отворене канцеларије и у Прокупљу и Пироту. Тиме је обезбеђена и територијална покривеност подручја за које је основана.

– Асоцијација је сачињена од свих битних чинилаца који могу да утичу на развој целокупног региона. Оснивачи су јединствени у намерама и циљевима да ОРА „Југ“ треба да постане један од водећих фактора у дугорочном друштвено-економском развоју Нишавског, Пиротског и Топличког округа. Наша мисија је унапређивање стандарда и квалитета живота, кроз стимулисање здравог пословног окружења и отварања нових радних места, што треба да доведе до подизања квалитета живота у региону, објашњава за Економетар Марко Филиповић, извршни директор ове асоцијације.

Опширније у штампаном издању

 

Podelite ovaj tekst: