Хоби постао занимање

Није могло да се деси да неко уђе у моју кућу, а да не поједе колаче, каже Боса Милановић, власница радионице за израду торти и колача „Дела Боса“

hobiБројним признањима која је добила од Удружења угоститељских радника и других сталешких организација у Нишу, Боса Милановић, власница радионице за израду торти и колача „Дела Боса“ придодала је још једно – „Цвет успеха за жену змаја“ које додељује Удружење пословних жена Србије. Прављење торти и колача је одувек био Босин хоби, али није се надала да ће то постати њено главно занимање. На то су је више натерале околности, него жеља да хоби претвори у занат.

По дипломи санитарни техничар, дуго је радила у нишкој Индустрији меса „Пољопромет“ где је обављала разне послове, од обрачунске до извозне службе, а њено последње занимање у тој фирми било је – персонални референт. Када је после 27 година рада остала без посла, нашла се у тешкој психичкој ситуацији и размишљала је како да изађе из тог, како каже, изненадног хаоса.

– Фирма је пропала врло брзо. Све је кренуло низбрдо, а од 1996. године смо били у стечају. Надала сам се да ћемо да се извучемо, јер је реч о храни, али нисмо успели. Отишла сам на тржиште рада са 50 посто надокнаде. То мени није било довољно, без отпремнине и уштеђевине нашла сам се на улици. Била сам у хаосу, бојала сам се да ћу психички да пропаднем, јер нигде себе нисам могла да пронађем. Схватила сам да ми уствари недостаје посао, присећа се Боса тих тешких тренутака.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: