Intelov obrazovni samit u Istanbulu

Jedanaesti po redu obrazovni samit kompanije Intel (11th Intel Education Summit) održan je 2. i 3. decembra u Istanbulu, pod nazivom „Povezivanje kultura kroz obrazovanje“ („Bridging Cultures through Education“)

Ovaj skup organizovan je u saradnji sa Pokrajinskim direktoratom nacionalnog obrazovanja u Istanbulu, uz podršku turskog Ministarstva nacionalnog obrazovanja, Britanskog saveta u Turskoj i Tehničkog univerziteta u Istanbulu koji je bio domaćin samita.

Događaj je okupio više od 400 učesnika iz celog sveta, predstavnike obrazovnih institucija, profesore, kao i ljude iz sveta IT biznisa, koji su kroz zanimljive prezentacije, panel diskusije i interaktivne radionice razgovarali o programima koji se tiču mobilnosti u obrazovanju, politika za promovisanje interkulturalnog obrazovanja, kao i o tehnološkoj podršci ovakvoj vrsti edukacije.

– Mi smo u Intelu fokusirani na razvoj obrazovanja i preduzetništva. Imamo više od 200 obrazovnih i preduzetničkih projekata u 70 država sveta. Cilj Intela je da globalno razvija atmosferu obrazovanja – rekao je Ginter Junger (Guenther Juenger), direktor korporativnih poslova Intela za EMEA region (Evropa, Bliski Istok, Afrika).

On je istakao da je kompanija do sada uložila milijardu dolara u obrazovne projekte. Pored toga, zaposleni u Intelu proveli su tri miliona sati kao volonteri u poslednjih deset godina razvijajući edukativne aktivnosti u više od 60 zemalja.

 

Podelite ovaj tekst: