ИСО стандард на клик, уз ИМСА апликацију

Дуге процедуре увођења и примене стандарда, које подразумевају пуно сати писарског „пешачења“, уз тешке и непрактичне регистраторе, мотивисали су Милоша Васића да развије апликацију ИМСА. Овај дигитални алат успева да сведе обиман посао на брзе и једноставне кликове и сам надограђује нове верзије

Милош Васић

У вишегодишњем стажу као консултант и проверавач у сертификационим телима за увођење и контролу ИСО стандарда, Милош Васић (32) уочио је проблем. Застарелост, море папира и брда регистратора, нарочито у малим и средњим предузећима, подстакли су га да решење потражи у дигитализацији. Креирао је апликацију ИМСА – интегрисани менаџмент систем апликација (исти акроним је на енглеском), дигитални алат намењен за унапређење систем-менаџмента. Последње две године у фирми Project landa, коју је покренуо након напуштања академске каријере на Машинском факултету, са малим тимом развио је паметно решење.

Уз почетничке грешке о којима отворено говори, за сада је, каже саговорник Економетра, задовољан постигнутим.

– На тржиште смо изашли непосредно пред почетак лета и сезоне одмора. Интерно тестирање апликације, након интензивног рада с краја прошле и почетком ове године, било је у фебруару и марту. Потом смо месец дана радили тест употребу са једним клијентом и од почетка лета ИМСА је на тржишту, каже Милош Васић.

Апликација је доступна, осим на енглеском и српском, на италијанском и хрватском језику.

И то не без разлога. Италија је држава где, после Кине, највећи број фирми на свету послује по ИСО стандардима. У Хрватској имају партнерски уговор са фирмом за консалтинг из домена ИСО стандарда, па ће они бити дистрибутер савременог алата. До краја године најављују верзију на македонском језику и праве планове за немачко тржиште – државу број један на пољу међународних стандарда.

За сада је апликација доступна путем директне продаје и месечних претплата али разматрају да се у будућности нађе на Гугл стору.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ИЗЛОЖБА ТРАЈНЕ ВРЕДНОСТИ – ЗБИРКА УМЕТНИЧКИХ ДЕЛА ДДОР ОСИГУРАЊА: Брига о културном наслеђу
  • BALKAN TEXTILE FAIR 2021. У БЕОГРАДУ: Joш jeдaн прojeкaт дoбрe сaрaдњe Србиje и Турскe
  • КОНФЕРЕНЦИЈА О ИНВЕСТИЦИОНИМ ПОТЕНЦИЈАЛИМА СРПСКЕ: Милијарду евра инвестиција Србије у Републику Српску
  • Следећи број Економетра излази 2. новембра 2021.
Podelite ovaj tekst: