KAKO REŠITI POSLOVNE DILEME: Menadžersko biti ili ne biti

Dr Zoltan Baračkai je osmislio koncept studija i radionica za vrhunske menadžere koji se temelji na dilemama iz drama najvećih svetskih pisaca, poput Šekspira, Ibzena, Mrožeka…

Kada se glavni menadžer neke velike kompanije nađe pred ozbiljnom dilemom kako da razreši važan poslovni potez, njegova muka nije ništa manje teška, čak manje sudbonosna, od vapaja danskog kraljevića: biti ili ne biti? Pitanje je teško bilo onda, a teško je i danas, kada prvi među jednakima treba da “preseče” i donese pravu, valjanu, plodonosnu poslovnu odluku.

Vezu između dilema savremenog menadžera i nedoumica koje se provlače kroz književna dela najvećih svetskih pisaca, poput Šekspira, Ibzena ili Mrožeka, uspostavio je dr Zoltan Baračkai i kroz sistem studija, predavanja i radionica ponudio ga vrhunskim menadžerima.

Još od doktorata na Novosadskom univerzitetu 1983. godine Zoltan Baračkai je profesionalno orijentisan prema poslovnom odlučivanju. Autor je 16 knjiga iz ove oblasti, liderstva, koučinga, kreiranja budućnosti poslovnog sistema i poslovnih strategija. Predavač je ili gost na brojnim univerzitetima u Evropi, SAD i Velikoj Britaniji. Trenutno živi u Budimpešti gde, kako kaže, ima status slobodnog strelca i vodi malu konsultantsku organizaciju, predaje na postdiplomskim studijama i od 2007. godine organizuje koučinge za veće radne organizacije.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: