КРЕАТИВНА РАДНА ОДЕЋА МЛАДИХ ПРЕДУЗЕТНИКА: Кухиње више нису „сакривене“, па ни униформе

„Рамикон униформе“ је породична компанија коју воде сестре Маша Милановић, дипломирана економисткиња, и Вишња Бојовић Радисављевић, професорка италијанског језика. Фирму је основао њихов отац Богосав Радисављевић. Њихове радне униформе носи особље у реномираним хотелима, познатим ресторанима и у медицинским установама

Богосав и Љиљана - оснивачи компаније

Богосав и Љиљана – оснивачи компаније

Естетика, функционалност, креативност и праћење модних трендова битни су елементи културе одевања. Ове неформалне препоруке се односе и на радну одећу којој треба посветити изузетну пажњу, било да је реч о приватном или државном сектору. Поглед на шармантног кувара, конобара, елегантног рецепционара битно утичу да стекнемо позитивно мишљење о установи у којој се налазимо. Радна одећа је важна и за све запослене и у медицинским установама. Приватне клинике, којих је све више у нашој земљи, посвећују пажњу функционалном и привлачном одевању свог особља. Зато се производња радне униформе повећава и у Србији. Израђују их многе приватне фирме, са мање или више креативног смисла, али и практичних елемената.

Наш поглед привукли су модели фирме „Рамикон униформе“ (Ramicon) у излогу продавнице у центру Београда, надомак Булевара краља Александра, који се изузетном елеганцијом, лепотом и практичношћу издвајају од уобичајених униформи у нашим продавницама. Ови модели су тако сашивени да бисмо их могли сврстати у категорију ексклузивних и високо стандардизованих, било да је реч о конобарима, куварима, чистачицама, медицинским сестрама. Њихов изглед, једноставно, привлачи пажњу естетском формом, функционалношћу и квалитетним материјалом од којих су модели израђени.

Компанија „Рамикон униформе“ (почетна слова чланова породице) јесте породична фирма и то друге генерације, која се бави текстилом. На челу ове угледне компаније налазе се две сестре, Вишња Бојовић Радисављевић и Маша Милановић, које су успеле да „освоје“ најелитније београдске хотеле и ресторане, а њихове радне униформе одевају запослене и у многим приватним клиникама и домовима здравља. Неопходно је забележити да је оснивач ове угледне и данас успешне компаније њихов отац Богосав Радисављевић.

Рад са текстилом почео је још њихов деда Миодраг Миладиновић, који је после радног стажа у државној фирми „Стотекс“ отворио приватну фирму „Сензал“. У време социјализма била је то једна од првих приватних фирми, говори за Економетар Маша Милановић. Погон садашње фирме налази се у Краљеву, а мајка Љиљана је шеф производње.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Упишите се у ред „Жена змајева“
  • Уручена признања Мој избор за 2016.
  • Белмедик– европски шампион за „Однос према клијенту“
  • ЕСТИЕМ конференција у новембру
  • Сајам у Цириху за дијаспору
  • Избором нових чланова појачан састав УО ПКС
  • Историјски лет за Њујорк
  • Међународне студије и на Економском факултету
  • РИЧАРД ТЕМПЛАР: 100 ПРАВИЛА ЗА ДОБАР МЕНАЏМЕНТ (1): Не узимајте новац на зајам
  • Следећи број Економетра излази 6. септембра 2016.
Podelite ovaj tekst: