ЛАСЛО ХУПЕРТ: Квалитет од чокота до флаше

Одлучио се за виноград од 10 хектара, како би могао да има потпуну контролу над негом лозе, производњом вина и угоститељском понудом. Од десет сората грожђа производи девет врста вина са заштићеним географским пореклом, а компоновање вина за њега је уметнички чин

vinoКада је пре десет година отворио капије „Винског двора“ и говорио о винском туризму, Ласло Хуперт је начинио први корак на путу којим данас иде хиљаде туриста. Тамо где други нису видели ни стазу, он је био сигуран да постоји широки коридор који ће повезати не само север и југ земље, већ и одгајиваче винове лозе, произвођаче вина, конзументе и туристе. Све оне који су спремни да ставе пут под ноге зарад авантуре коју пружа арома и буке вина.

На самом уласку у земљу од северне границе, у насељу Хајдуково, Ласло Хуперт зачео је Вински пут који и данас Србија настоји да развија и промовише. Гајење винове лозе дуго је традиција у породици Хуперт. У разговору за Економетар, Ласло се сећа како је проширивао виноград док су бомбе падале по Палићу.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: