БРЗОРАСТУЋА ПРЕДУЗЕЋА: Држава помаже газелaма

Фирме које имају тенденцију брзог раста – газеле – могу да добију бесповратна средства до 50 одсто трошкова, која додељује Министарство економије и регионалног развоја, а јавни позив траје до 14. јула. Циљ пројекта је унапређење конкурентности, раст и развој динамичних предузећа

gazelaМала и средња предузећа у Србији која имају тенденцију брзог раста, такозване газеле, могу да добију помоћ у виду бесповратних средстава која се додељују у оквиру јавног позива Министарства економије и регионалног развоја који је објављен ради подршке развоју ових фирми 16. јуна и трајаће до 14. јула. Конкурс је расписан први пут ове године у оквиру мера подршке Министарства, а сарадници на пилот пројекту су Национална агенција за регионални развој и мрежа регионалних агенција и центара за развој МСПП у Србији. Реч је о додели бесповратних средстава у износу од 50 одсто трошкова за реализацију активности предвиђених овом мером.

Сопствени извори

Преостале трошкове предузеће треба да финансира из сопствених извора. Критеријуми које треба да испуни предузеће сврстано у групу газела, да би добило ова средства, јесте да ради најмање три године, односно да је регистровано најкасније 31. 12. 2007. године, да је независно, односно да други привредни субјект нема власништво над више од 50 одсто капитала, да има најмање осам запослених радника, да нема губитке у последње три године и да је повећало промет од продаје у 2010. години за најмање 30 одсто у односу на 2008. годину.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: