Мали бизнис: Све веће интересовање за огранске производе

Данијела Павловић и Миљан Шекуларац власници су две специјализоване продавнице са више од хиљаду различитих артикала који су све траженији у Београду и широм Србије. Највећи број добављача из Војводине. Производи „Органика“ јефтинији него у маркетима и на пијацама

Власници гарантују квалитет производа и тврде да у понуди имају више од хиљаду артикала

Власници гарантују квалитет производа и тврде да у понуди имају више од хиљаду артикала

Често чујемо процене да је будућност наше земље у органској производњи хране. Оптимизам је заснован на подацима који говоре да се повећава број људи који се упуштају у овај специфичан начин гајења воћа и поврћа, производњу меса и млечних производа. Званичници тврде да је број оних који се на овај начин баве производњом хране достигла две хиљаде и да се земљиште, на коме се органска храна производи, повећало на 15 хиљада хектара.

Како о тој теми размишљају они који су на било који начин везани за производњу али и продају органске хране?

Београђани Миљан Шекуларац (41) и Данијела Павловић (36) одважили су се да у главном граду отворе прву специјализовану продавницу органске хране „Органико“ (Оrganico) у којој се налази више од хиљаду најразличитијих производа, проверених и сертификованих. Успешно пословање у Булевару Краља Александра, подстакло их је да отворе и другу продавницу у Добрачиној улици у Београду.

Свакодневно обилази снабдеваче

У разговору са Миљаном сазнајемо готово све што је у вези са производњом и продајом органске хране. Он за Економетар каже да је дипломирао менаџмент на Економском факултету у Паризу средином деведесетих, а затим је био запослен у разним фирмама у Србији.

– Често сам од своје сестре, која живи у Канади, слушао да се тамо већина грађана храни здравим производима, а и она сама је потпуно прихватила здравији начин исхране. После дужег размишљања, супруга и ја смо одлучили да отворимо продавницу искључиво органских производа, каквих за сада нема код нас, јер верујемо да је то будућност и све прихватљивији начин исхране.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Предности редовне заштите од ванредних претњи
  • Милион евра за најбоље бизнис идеје
  • Срби пет сати дневно са паметним телефонима
  • Светска банка хвали Србију
  • Немачко-српска комора подржала кампању донације органа
  • АмЧам: Реформе треба да се наставе
  • Дневно прераде по 50 тона говедине и пилетине
  • Следећи број Економетра излази 1. новембра 2016.
Podelite ovaj tekst: