КАКВА ЈЕ ПОЉОПРИВРЕДНА ПОЛИТИКА ПОТРЕБНА СРБИЈИ НА ПУТУ КА ЕУ: Воћарство ће имати приоритет у буџету

На тржишту пољопривредних производа у Србији треба успоставити контролу квалитета производа, развијати подстицаје који обухватају ланац исхране и јачати институције. Буџетска средства треба више усмерити ка инвестицијама, а не у директна давања у потрошњу

Са дискусије у Привредној комори Србије

Са дискусије у Привредној комори Србије

Министарство пољопривреде планира да омогући већу пољопривредну производњу и посебан вид финансирања за привлачење инвеститора за индустрију воћа, истакао je Бранислав Недимовић, министар пољопривреде, у дискусији „Нова пољопривредна политика на путу ка ЕУ“, 15. септембра у Привредној комори Србије (ПКС). Скуп је организовала невладина организација Alpbah, у сарадњи са Комором и консултантском компанијом Seedev. Alpbah подстиче омладинце да се едукују и умреже са компанијама и организацијама које унапређују развој предузетништва. Конференција је одржана уз подршку Немачке организације за техничку сарадњу ГИЗ.

Министар Недимовић је рекао да ће три стуба бити приоритет Министарства пољопривреде у наредном периоду. Улагаће у секторе који могу да повећају конкурентност, у развој пољопривредних газдинстава, малих и средњих предузећа и пружити подршку прерађивачкој индустрији која даје додату вредност.

„Отворићемо и нова тржишта да би додата вредност могла да има шири друштвени значај, улагаћемо у подизање засада заштићених од елементарних непогода и у наводњавање. Неопходно је да Србија буде препозната као повољна инвестициона дестинација и место на коме улагачи могу да се осећају сигурно. На тржишту пољопривредних производа треба успоставити и контролу квалитета производа и механизме у поштовању исправности”, рекао је Недимовић.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Предности редовне заштите од ванредних претњи
  • Милион евра за најбоље бизнис идеје
  • Срби пет сати дневно са паметним телефонима
  • Светска банка хвали Србију
  • Немачко-српска комора подржала кампању донације органа
  • АмЧам: Реформе треба да се наставе
  • Дневно прераде по 50 тона говедине и пилетине
  • Следећи број Економетра излази 1. новембра 2016.
Podelite ovaj tekst: