МЕЂУНАРОДНО ПОВЕЗИВАЊЕ: Како и шта учити од Немица

Предузетнице Србије и Црне Горе посетиле су од 12. до 16. јуна 2010. године Северну Рајну Вестфалију и Рурску област у Савезној Републици Немачкој, у организацији Немачког друштва за техничку сарадњу (ГТЗ)

uciti-od-nemacaНаш циљ је био да пословне жене Србије повежемо са најзначајнијим немачким удружењима жена-предузетница. Програм посете Немачкој за пословне жене Црне Горе и Србије нудио је значајне могућности повезивања и ми смо свој циљ успешно остварили.

Овако је Наташа Шарић, виши саветник на пројекту „Унапређивање привреде и рада” Немачког друштва за техничку сарадњу (ГТЗ) Србија оценила за Економетар петодневну радну посету жена-предузетница Србије и Црне Горе Есену и Рурској области у Немачкој. Ова посета се одвијала у оквиру пројекта „Унапређивање привреде и рада”, на позив ГТЗ из Ешборна, а по налогу Савезног министарства за привредну сарадњу и развој (БМЗ) у Бону. Реч је о студијском путовању делегације Црне Горе (у чијем саставу је била и српска делегација) које је реализовано у периоду од 12. до 16. јуна 2010. године.

Како каже Наташа Шарић, овом посетом су успостављени контакти на основу којих се могу планирати даље активности и сарадња: „Предузетнице Србије су отвориле могућности за сарадњу са немачким предузетницама, а тиме су створени и услови за јачање сарадње две привреде“, каже Шарићева.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: