ПОВРЋЕ НА ЈУГУ СРБИЈЕ: Отишли Кинези – остао Бобан

Пошто су Кинези отишли из Печењевца, Слободан Виденовић наставио је да без хемикалија и пестицида производи парадајз, краставац, паприке и друго поврће. Међу купцима су и угледне личности из света филма, позоришта, спорта, политике, привреде…

otisli-kineziНа изненађење многих, Слободан Виденовић, први сарадник Хуа Ли Шенга из Кине, који је на економији некадашњег ДП „Пољопривреда“ из Лесковца у атару села Печењевца почео производњу традиционалног кинеског поврћа, након одласка господина Хуа у родни Шангај, наставио је са успехом да узгаја поврће по кинеској хиљадугодишњој традицији. Од почетка априла ротквице, кинески купус, јуци, шиице, јунеце, али и парадајз, краставац, папричице, лубенице и друго поврће овде купују познати глумци, писци, спортисти, научници, бизнисмени и други које желе здраво да се хране.

– Због економске кризе Хуа Ли Шенг се вратио у Кину где је наставио да се бави угоститељством и туризмом. Пре него што је одлучио да оде из Србије, Шенг је „зелене куће“ за производњу раног поврћа препустио мени на управљање. Мада то није одговарало неким Кинезима, који су сарађивали блиско са њим, господин Шенг је рекао „да има поверења у брата Бобана и да ћу ја водити рачуна о свему“, каже Слободан Виденовић и показује судско овлашћење о управљању имовином и заступању.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: