Метал на хиљаду начина

Ружица Ђурђевић, магистар економије, напустила је пре шест година функцију заменика генералног директора “Желвоза” у Смедереву и основала породично предузеће које производи разну металну опрему – од бродоградње,шинске индустрије до грађевинских конструкција

metal-na-vise-nacinaБеограђани, посебно они са малом децом, уочили су, несумњиво, нову опрему на дечијим игралиштима и у парковима: нове, јарким бојама обојене тобогане, љуљашке, клацкалице, вртешке, пењалице и друге справе за забаву најмлађих. Та опрема произведена је, најчешће, у породичној фабрици у Смедереву, чији је промотор и идејни творац госпођа Ружица Ђурђевић, магистар економије.
За шест година постојања “Интермеханика” стекла је завидан углед код наручилаца широм наше земље, али и у иностранству. Оспособљена да производи, практично, све што се може замислити од метала, “Интермеханика” је смештена у индустријској зони Смедерева на 2,8 хектара земљишта, од чега је 3.600 производног и 500 квадратних метара пословног простора.
Ова фабрика поседује најсавременију техничку опрему за бродоградњу, за специјализовану оправку кочионе опреме на железничким возилима, оспособљена је да израђује делове за друмска возила и њихово одржавање, пољопривредну механизацију, уређаје за дробљење руде…

Нови изазови

Иза реализације јединствене специјализоване приватне породичне фабрике налази се Ружица Ђурђевић са члановима најуже породице. Данас су у овај велики бизнис укључени син Владимир, машински инжењер и дипломирани економиста, као извршни директор, ћерка Јелена Дабижљевић, дипломирани економиста и извршни директор за финансије, и супруг Милан, такође економиста, стручни сарадник за техничке послове.

Podelite ovaj tekst: