Заштићени произвођачи

Агродисконт обезбедио пољопривредним произвођачима све што им је потребно – од семена, ђубрива, пестицида, хербицида и свих других заштитних средстава, до бесплатних савета стручњака заштитара

zasticeni-proizvodjaci„Еликсир група“ (Elixir Group) из Шапца формирана је ове године. Једно од предузећа које послује у оквиру групе јесте Еликсир Агродисконт (који је претходно био познат као део компаније „Нарцис Поповићи“). Агродисконт има два велика продајна објекта у Шапцу – један у центру, а други код кванташке пијаце. Отворено је још неколико мањих продајних објеката са истоветном робом, по истим ценама у неколико села у околини Шапца, где постоји значајна пољопривредна производња.
Пољопривредни произвођачи – воћари, повртари, ратари и сточари – у овим објектима могу да пронађу све што им је потребно за производњу: од семена, ђубрива, пестицида, хербицида и свих других заштитних средстава најпознатијих иностраних и домаћих произвођача, као и разноврсну пољопривредну опрему.
Пољопривредници могу да користе и услуге Агродисконтових стручњака, агроинжењера, које називају заштитарима. Заштитари су на располагању свима који су постали купци робе у Агродисконту. Пољопривредници их могу позивати телефоном 24 часа дневно тражећи неки савет, могу се са заштитарима консултовати у продајним објектима Агродисконта, а по позиву заштитари долазе и на кућне адресе. Агродисконт испоручује робу у већој количини и на кућне адресе. У јуну је почео и откуп малине и вишње. Воћари могу да бирају да ли желе исплату комплетне суме кад испоруче воће или авансно плаћање.

На услузи нон-стоп

Својим корисницима, омогућава разноврсне повољности у плаћању – на рате, одложено плаћање или размену пољопривредних производа за репроматеријал који пољопривредници набављају у Агродисконту.
Ове сезоне, Агродисконт од пољопривредних произвођача откупљује воће, а од следеће године и поврће. Воће ће бити замрзавано и прерађивано у фабрици Еликсир фуд у Шапцу, такође чланици Еликсир групе. Ова фабрика некада је пословала под именом Хладњача Шабац, а од ове године постала је део Еликсир групе и послује под називом Еликсир фуд. По капацитетима и модерној технологији то ће бити највећа фабрика за прераду воћа и поврћа у Србији.

Небојша Мићић, директор Еликсир Агродисконта, каже за Економетар да ће поред откупа малине и вишње, касније, током сезоне, бити откупљиване и купине и шљиве.
– С обзиром на величину и капацитет наше хладњаче, односно фабрике за прераду воћа и поврћа Еликсир фуд у Шапцу, имаћемо лидерску позицију у откупу воћа. Формирали смо на свакој стратешки значајној локацији откупна места. Поделили смо амбалажу воћарима, што је њима изузетно битно, обезбедили смо значајна средства за плаћање производа, тако да могу да очекују добру и сигурну сарадњу са нама – каже Мићић.
Он истиче да је произвођачима већ познато да у Агродисконту имају комплетну услугу. То значи добар асортиман ђубрива, заштитних средстава, добру услугу и стручну подршку у производњи. Око откупа, осим што је обезбеђена амбалажа пред бербу, што је произвођачима јако битно, обезбеђена су средства за плаћање берача и добра цена у плаћању малине или вишње. И оно што је многима најважније: обезбеђена је исплата одмах и на руке.

Podelite ovaj tekst: