Не можете бити предузетник с пола снаге

Не верујем у овлаш бављење предузетништвом. Томе се морате посветити. Знамо да та фраза звучи више него излизано. Треба се суочити са истином – сви причају о посвећености. И немојте занемарити посвећеност само зато што је фраза постала клише. То је заиста кључ успеха.

nemozete-biti-preduzetnik-sa-pola-snageНа путу између ваше велике идеје и солидног посла налази се минско поље страхова, препрека, одбијања и обесхрабрења. Посвећеност је једини начин да прођете преко тог минског поља и препрека на њему.

Ако је страст ваше гориво, посвећеност је мотор. Она вам даје покретачку снагу да превазиђете препреке и стигнете до свог одредишта. Што вам је страст јача, тиме мотор добија на убрзању, и то је оно што ће вас превести преко препрека на пут, а да тога понекад нисте ни свесни. Једном кад се нечему посветите, готово да вас ништа не може спречити да остварите свој циљ. Добра ствар код посвећености је што увек представља тренд раста. Не очекујете да будете у потпуности посвећени на самом почетку

Не радите само због пара

Жеља да се обогатите није довољно добар разлог да се започне посао. Иако је започињање сопственог посла најбољи начин да се стекне богатство, то не тре-ба да буде разлог због ког то радите. Ако вам је новац једина мотивација, посао вам скоро сигурно неће успети.

Ако погледате већину предузетника који су зарадили богатство, оно је резултат постизања одређеног не-финансијског циља. Бил Гејтс никад није изјавио да му је мисија била да постане најбогатији човек на свету. Било је то „Рачунар на сваком радном столу и у свакој кући”.
Отац нас је научио овој максими. „Не трчите за новцем. Нека новац трчи за вама”. Ако имате велику идеју и посвећени сте њеном остварењу, новац ће заиста трчати за вама.

Podelite ovaj tekst: