Од пројекта до монтаже

Аранђеловачка фирма ИВА извози уређаје, машине, линије, постројења и фабрике. Власници фирме, отац Бошко Стојић и синови Иван и Милан, истичу да је кључ успеха квалитет и ниже цене за 30 одсто

od-projektaАранђеловчанин Бошко Стојић, машинац по струци, у малој металостругарској радионици од 1985. године производио је, заједно са три радника, машине за обраду камена. После две деценије преданог рада и квалитета стекао је поверење многих купаца. Бошко је 2006. године регистровао фирму ИВА – процесна опрема, за производњу линија, постројења, уређаја, машина и фабрика за припрему и прераду минералних сировина и других материјала за завршне радове у грађевинарству.

– У породични бизнис укључио се мој старији брат Иван (34), па смо заједно са оцем и тимом стручњака и мајстора 2006. године кренули у знатно већи и изазовнији посао – каже за Економетар тридесетједногодишњи Милан. Показали смо да можемо да производимо модерне линије и комплетне фабрике које су у Србију стизале углавном из увоза. За кратко време почеле су да нам стижу бројне наруџбине из земље и иностранства. Видели су људи да правимо квалитетне производе, уз нижу цену од око 30 одсто. Ето, то је кључ успеха нашег предузећа у извозу знања – истиче најмлађи члан ове успешне фирме.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: