ПОРОДИЧНИ БИЗНИС: Златна шаргарепа из Уроваца

Драгомир Марјановић и његов син Зоран произведу годишње хиљаду тона квалитетне шаргарепе, уз стручну помоћ Драгомирове ћерке Татјане Јокић, инжењера хортикултуре. Први пут у 2010. додељено признање најбољем пољопривреднику у београдском региону и добио га је – Зоран Марјановић

sargarepaКада су се давне 1966. са Косова и Метохије доселили у Уровце и купили десетак хектара земље, Гавро и Јелена Марјановић сигурно нису ни сањали да ће њихов син Драгомир и, нешто касније, унук Зоран постати најугледнији произвођачи шаргарепе, захваљујући ентузијазму и самопрегорном раду.

Уровци су удаљени седам километара од Обреновца, некад су са 350 домаћинстава били село угледних пољопривредника, али су људи временом напуштали домове, школа се празнила и данас су најпознатији по домаћинству Драгомира и Зорана Марјановића.

– Ја сам по струци пољопривредни техничар – истиче Драгомир Марјановић за Економетар – и пуних петнаест година радио сам у ПИК Пожаревац. Временом, схватио сам да је у Уровцима земља погодна за производњу шаргарепе и вратио се на имање. У томе су ме подржали не само супруга Миљана, већ и син Зоран, по струци машински техничар, али и заљубљеник у пољопривреду, и ћерка Татјана, данас угледни инжењер хортикултуре, која нам идејама и саветима непроцењиво много помаже.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: