ВИШЕ ОД ХОБИЈА: Живот испуњен креативним радом

Професионална фризерка Гордана Радовановић је још од најранијег детињства сликала и шила гардеробу за лутке, а данас је овом дивном хобију додала израду оригиналног накита. На интернету је оформила групу MY Fimo Kitchen, за сада, од 1.200 чланица

vise-od-hobijaГордана Радовановић (43) обогатила је свој живот и стекла унутрашњи мир обављајући разноврсне послове, углавном везане за креативност и маштовитост, при чему је, по сопственој жељи и интуицији, избегла стереотипе, устаљене шеме и монотонију.

Као професионална фризерка, Гордана примењује оптималну естетику у обликовању женских фризура, док слободно време испуњава осмишљавањем накита и шивењем, а све то је са невероватном посвећеношћу почела да ради још као девојчица.

– Уместо да се занимам играчкама, била сам најсрећнија када сам цртала, кројила и шила гардеробу за своје лутке – истиче за Економетар ова млада и амбициозна жена. Када сам добила ћерку, данас 19-годишњу студенткињу на Одсеку позоришне продукције на Факултету драмских уметности, она је била моја најлепша и најчаробнија лутка. Јелена је представљала највећу инспирацију, па је моје самоуко знање у креирању одеће било примењивано на њој. И данас, кад год су свечане прилике, трудим се да јој сашијем оригиналну хаљину, мантил, практично целокупну гардеробу.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: