Donacija Milenijum osiguranja – Društvu matematičara Srbije

Društvo matematičara Srbije (DMS) i Milenijum osiguranje a.d.o. potpisali su ugovor o donaciji, kojim će Milenijum osiguranje obezbediti putno osiguranje za učešće mladih matematičara na međunarodnim takmičenjima tokom ove godine, a ugovor obuhvata i novčanu donaciju kao podršku budućem radu DMS sa mladim talentima.

Društvo matematičara Srbije je jedno od najstarijih naučnih društava u Srbiji sa tradicijom dugom 75 godina, a brojna priznanja, medalje i nagrade tokom svih tih godina su potvrda vrednog rada i upornosti DMS i naših talentovanih učenika. Povodom potpisivanja ugovora o donaciji, predsednik Društva matematičara Srbije prof. dr Miroslav Marić je izjavio kako je ugovor sa Milenijum osiguranjem jedan od važnijih koji su potpisali sa našim značajnim privrednim subjektima.

“Ovakva saradnja nam donosi sigurnost u pogledu naših ekipa koje će biti osigurane na takmičenjima koja ih očekuju širom sveta.Težićemo da realizujemo sva planirana takmičenja, da naši najbolji takmičari reprezentuju Srbiju na najbolji način. U ovoj godini održava se Srpski matematički kongres, čiji smo koorganizatori. Stoga, ovakva vrsta saradnje sa Milenijum osiguranjem i drugim velikim privrednim sistemima veoma je važna jer omogućava podršku svim, a naročito najtalentovanijim učenicima da napreduju i postižu uspehe u budućnosti”, kaže Marić.

Da je podrška mladim i perspektivnim talentima u Srbiji nešto što sve kompanije u Srbiji treba da podstiču i da im konstantno pružaju motivaciju za rad, nešto je što ističe Mirjana Garapić Zakanyi, članica Izvršnog odbora Milenijum osiguranja.

“Milenijum osiguranje sa ponosom objavljuje partnerstvo sa Društvom matematičara Srbije, pružajući finansijsku podršku kao i putne polise za učešće mladih talenata na međunarodnim takmičenjima. Ova saradnja odražava našu posvećenost razvoju i obrazovanju talenata što je temelj za napredak kako našeg društva tako i industrije osiguranja. Podrška takmičenjima u matematici doprinosi stvaranju nove generacije profesionalaca spremnih za izazove u dinamičnom okruženju industrije osiguranja. Saradnja sa Društvom matematičara Srbije simbolizuje našu posvećenost izgradnji bolje budućnosti za sve, počevši od posvećenosti najtalentovanijim matematičkim umovima Srbije”, ističe Garapić.

Tradicija matematičkih takmičenja u Srbiji, u organizaciji Društva matematičara Srbije, je među najdužima u svetu. DMS svake godine organizuje dvadesetak takmičenja mladih matematičara i programera, za više od 80.000 učenika osnovnih i srednjih škola. Brojne medalje naših matematičara i programera, koje snažno ističu i promovišu Srbiju na svetskoj mapi, posledica su upravo od strane DMS dobro osmišljenog i organizovanog sistema rada sa talentima u oblasti matematike i informatike.

 

Podelite ovaj tekst: