Појилице са Рудника успешан бизнис

Иноватор Бошко Дмитровић, јединственим производима знатно олакшава посао пољопривредницима у гајењу крава, коња, свиња, оваца и коза. Појилица за краве и коње стаје десет евра. Најдужа и најбоља сарадња са фирмом „Сава коп“ из Новог Сада, најчешћи инострани купци Словенци, Македонци и Румуни

pojiliceЉуди богати идејама и са израженим радним навикама, па ако су уз то свестрано талентовани и поседују смисао за иновације, ни у најтежим временима не посустају у намери да осмисле бизнис који ће успети и осигурати егзистенцију њима и многима који их окружују. Један од таквих је и педесетогодишњи Бошко Дмитровић, машински техничар по занимању, који је пре деценију и по у Рудничком брегу одлучио да се бави мало познатим бизнисом у нашој земљи – прављењем појилица и сисаљки за домаће животиње.

– Када ми је ујак поклонио стару кућу у Рудничком брегу, стотинак метара удаљену од магистралног пута Београд – Бар, одлучио сам да направим нову, у чијем приземљу ће се налазити мала фабрика за израду и монтажу појилица и сисаљки које су све неопходније нашем сеоском становништву у одгајању крава, коња, оваца, коза и свиња – каже за Економетар Бошко Дмитровић, рођен у оближњем Шивопеју, где поседује неколико хектара наслеђене имовине, и наставља:

– Радио сам петнаест година као машински техничар у Ваздухопловно-ремонтном заводу „Мома Станојловић“ у Београду, али нисам био задовољан ни платом ни професионалним статусом. Када сам у „Мута Горење“ видео како праве појилице и сисаљке и колико интересовање влада за ову врсту производа, и пошто сам од ујака добио на поклон стару кућу, одлучио сам да се упустим у самосталне воде и посветим бизнису који у нашој средини може да постане уносан.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: