Египћани желе да увозе мед из Србије

Пчеларска задруга „Саће”, чланица Агрокластера, окупила је пчеларе из обреновачког атара који су, организовани и правно заштићени, постали озбиљни произвођачи и извозници. Њих је, као добре партнере, препознала и делегација привредника из Египта, наговештавајући успешну сарадњу

medУнија произвођача и прерађивача зачинског и лековитог биља из Египта посетила је у септембру Србију. Циљ њиховог доласка било је успостављање сарадње са домаћим пољопривредницима и провера могућности потенцијалних улагања египатских бизнисмена у аграр Србије, као и шансе за дугорочнију кооперацију на плану увоза и извоза хране. Прилику за заједничке послове Египћани су препознали у општини Обреновац, где су посетили произвођаче зачинског биља у Кртинској, расадник „Бугарски”, фабрику „Шаљић” и пчеларску задругу „Саће”.

Десеточлана екипа представника египатских компанија, на челу са координатором националног пројекта Махмудом Абделом Саламом, изузетно задовољна резултатима посете обреновачком атару, изразила је спремност за наставак комуникације и најавила отварање врата даљој сарадњи.

Свог будућег партнера у пословима од заједничког интереса Египћани су видели и у пчеларској задрузи „Саће” која је квалитетом пословања, ангажовањем на окупљању пчелара и високим стандардима у производњи и промету меда и пчелињих производа освојила високе позиције у овој области агробизниса.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: