Лако је продати робу, тешко је наплатити

Сваке године смо принуђени да тужимо несавесне купце. И сада су нам активне три тужбе за наплату. Није за избегавање обавеза крива само беспарица у привреди, већ и махинације. Ви данас нисте сигурни коме испоручујете робу – каже Јован Петровић

kabloviКада је пре девет година основао предузеће, Јовану Петровићу из Бачке Паланке изгледало је да се упушта у сигуран посао. Мислио је да је његова фирма „С-М Петровић“ д.о.о нашла место на тржишту. Након шест година трговања кабловима и ужарским материјалом проширио је делатност и почео производњу. Опрему је набавио уз помоћ кредита, сматрао је да ће тако обезбедити посао и за супругу и две кћерке. Из својих погона тржишту је понудио синтетичке плетене каблове и ужад свих димензија која се користе у индустрији.

Данас све изгледа другачије. Криза и транзициони проблеми учинили су своје. Са њима се за сада носи, али каже да ће му то бити све теже, посебно ако држава не стабилизује курс евра и не донесе мере за покретање производње. Потребно је и да се спречи нелојална конкуренција. Он сам чини све што може да побољша конкурентност и зато је пре пар месеци увео систем квалитета ИСО 9001.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: