Pokrenut projekat Šansa za novi početak

Srpska asocijacija menadžera, DNA communications i USAID najavljuju preduzetničke sajmove širom Srbije

Projekat za razvoj preduzetništva „Šansa za novi početak“ zvanično je pokrenut danas, a u narednih šest meseci biće održano osam Preduzetničkih sajmova u osam regiona Srbije.

Cilj projekta „Šansa za novi početak“ je da podstakne preduzetništvo u Srbiji i da ohrabri radnike, koji su izgubili posao tokom privatizacije državnih i javnih preduzeća, da koriste svoje znanje i resurse za započinjanje sopstvenih biznisa. Prva tri sajma će se održati u Nišu, Kruševcu i Subotici.

„Preduzetničke ideje i preduzetnička iskustva koja će biti predstavljena na sajmovima, treba da pruže posebnu motivaciju i inspiraciju radnicima koji će ostati bez posla u procesu restrukturiranja, da im ukažu na to kako najbolje mogu da iskoriste svoje znanje, iskustvo i sredstva i na taj način obezbede radno mesto za sebe i članove svojih porodica. Takođe, ovi sajmovi su namenjeni i svima ostalima koji žele da se oprobaju u preduzetništvu i pokrenu sopstveni biznis“, istakli su Jelena Bulatović i Dejan Ranđić na predstavljanju projekta u Privrednoj komori Srbije (PKS).

Na Preduzetničkim sajmovima biće predstavljeno oko 200 preduzetničkih incijativa, koje su osmišljene na osnovu višemesečnog istraživanja i u skladu sa specifičnostima i potrebama svakog regiona u Srbiji, razvrstanih po delatnosti i visini investicije. Učesnici će dobiti besplatne savete i ideje o tome u koje oblasti mogu potencijalno investirati, šta je sve potrebno za pokretanje biznisa, kako da upoznaju tržište i koliko im je potrebno početnih sredstava.

Pres konferenciji su pored predstavnika SAM i DNA Communicatins, prisustvovali su i Vidosava Džagić, savetnica potpredsednika Vlade u okviru Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Radojka Nikolić, glavni i odgovorni urednik “Magazina Biznis” i “Ekonometar”, Nataša Kecman, direktorka Centra za usluge i posredovanje u Privrednoj komori Srbije i Aleksandra Zorić Kržić ispred Američke agencije za međunarodni razvoj USAID.

„Šansa za novi početak“ je projekat koji sprovodi SAM sa agencijom DNA Communications i uz finansijsku pomoć USAID-a i traje 18 meseci. Podržali su ga Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Privredna komora Srbije, Nacionalna agencija za regionalni razvoj, kao i brojni lokalni partneri poput organizacije ENECA, Mokrogorske škole menadžementa i Ekonometra, koji se bave razvojem preduzetništva u Srbiji.

Za više informacija o projektu posetite internet stranicu www.novipocetak.rs

Kao podrška projektu Šansa za novi početak, objavljujemo u celini izabrane reportaže o preduzetnicima koji uspešno vode svoje biznise, o kojima smo pisali u Ekonometru u ovoj i prethodnim godinama.

Redakcija Ekonometra

 

Podelite ovaj tekst: