Пословна интелигенција за праве одлуке

ASW инжењерингу донација Централноевропске иницијативе за иновативна мала и средња предузећа

kompjuteriНа састанку координатора Централноевропске иницијативе за иновативна мала и средња предузећа који ће се 23. јуна одржати у Трсту, седишту ове асоцијације, ASW инжењерингу из Београда биће уручена донација од 20.000 евра. Ово предузеће, које се бави софтвером у области информационих технологија, освојило је награду за пројекат “Пословна интелигенција у телекомуникацијама”, у конкуренцији 66 фирми из 10 земаља региона којем припада и Србија.

Конкурс на којем је ASW освојио једну од пет донација расписан је у оквиру сарадње 17 земаља чланица Централноевропске иницијативе, од којих је седам држава припадница ЕУ. Помоћ софтвера у процесу доношења одлука малих и средњих предузећа у менаџменту, анализи тржишта и планирању активности, суштинска тема пројекта, главно је поље рада фирме основане 1990. године у Сарајеву, чије је седиште од пре 14 година у Београду. ASW своје послове и “филијале” има и у Подгорици, Љубљани и Бијељини.

ASW инжењеринг окупља тим младих људи, првенствено развојних инжењера, са богатим искуством стеченим кроз бројне пројекте. Ненад Авлијаш, власник и генерални директор, са жаљењем констатује да су на недавном конкурсу за три нова инжењера морали да одбију чак 70 сјајних стручњака са одличним референцама. Избор будућих колега препустио је својој младој, али уходаној, екипи за коју каже да живи као једна велика, сложна породица.

После готово деценије и по рада можемо да кажемо да смо дошли до зреле фазе деловања наше фирме, чија су циљна група, заправо, средња и већа предузећа – истиче дипломирани инжењер Бранко Ћирић, директор маркетинга. – ASW припада највећим софтверским кућама у Србији које се не баве паралелним бизнисом. То је, можда, мало ризично у време неизвесног и нестабилног тржишта, али је власник одлучио да не ширимо посао на рачун основне делатности, а то је испорука софтверских производа, израда решења по принципу кључ у руке, интеграција система, прилагођавање решења захтевима и потребама корисника.

Podelite ovaj tekst: