RALF ZIGERLIG, CARLSBERG SRBIJA GRUPA: Nastavljamo sa inovativnim poslovanjem

Uprkos padu tržišta piva za osam odsto u prošloj godini u odnosu na 2010. godinu, usled ekonomske krize, Carlsberg Srbija stabilnim poslovanjem potvrdila jaku konkurentsku poziciju. Brend Carlsberg zvanični partner UEFA 2012. Evropskog prvenstva u fudbalu, koje će se održati u Poljskoj i Ukrajini od 8. juna do 1. jula

Ralf Zigerlig

Kompanija Carlsberg Srbija je u skladu sa svojim strateškim opredeljenjem usmerila svoje poslovanje u pravcu inovacija i u 2012. godini. U prethodnoj godini lansirali su nekoliko novih brendova i ekstenzija, a srpskim potrošačima ponudili proizvode u nekoliko novih aroma. Obogatili su ponudu na tržištu piva uvođenjem potpuno novih kategorija pića. Poseban uspeh postigao je Lav Twist, osvežavajuće radler pivo, mešavina mutnog, svetlog lager piva i bezalkoholnog pića sa ukusom limuna, a lansirali su i Somersby sajder sa ukusom jabuke i kruške. Uspeh velikog broja inovacija u prošloj godini pokazao je da je srpsko tržište otvoreno za nove proizvode i da potrošači na njih pozitivno reaguju, pa ljubitelji piva mogu u ovoj godini da očekuju još novina.

Ralf Zigerlig (Ralph Zigerlig), direktor Carlsberg Srbija Grupe, u razgovoru za Magazin Biznis kaže da je pad konzumacije piva u prethodnom periodu usled ekonomske krize nastavljen, pa je tržište piva opalo za osam odsto u prošloj godini, u odnosu na 2010. godinu. Uprkos tome, Carlsberg Srbija je stabilnim poslovanjem potvrdila jaku konkurentsku poziciju i bez obzira na izazove poslovnog okruženja planira da i u 2012. godini, još pažljivijim osluškivanjem potreba potrošača, inovacijama, razvojem brendova i poboljšanjem usluga, ostane snažan konkurent i poveća udeo na tržištu. Na kraju prethodne godine, udeo kompanije Carlsberg Srbija na srpskom tržištu porastao je na 26,6 odsto. U poređenju sa 24,9 odsto tržišnog učešća u 2010. godini, kompanija je ostvarila rast od 1,7 procentnih poena.

– U ovoj godini i Carlsberg Grupacija planira nove aktivnosti i ulaganja. Brend Carlsberg je jedan od najodanijih sponzora Evropskog fudbalskog prvenstva počev od 1988. godine i zvanični je partner UEFA 2012. Evropskog prvenstva u fudbalu, koje će se održati u Poljskoj i Ukrajini od 8. juna do 1. jula, rekao je Ralf Zigerlig.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: