TAKAČ MAJKL ZOLTAN, INTERMOL: Želimo da povećamo konkurenciju u Srbiji

Naše maloprodajne cene goriva ne menjaju se automatski u skladu sa promenom cene sirove nafte, ali su usklađene sa stanjem u domaćoj konkurenciji i sa mikrotržištem, uz prihvatanje svih poreskih promena u svakoj zemlji u kojoj poslujemo

Takač Majkl Zoltan

InterMOL, članica MOL Group, posluje u Srbiji od 2005., ima 34 benzinske stanice – na granicama sa Hrvatskom, Mađarskom i Makedonijom, kao i u svim većim gradovima – Beograd, Novi Sad, Šabac, Subotica, Niš, Kragujevac… Na srpskom tržištu je velika konkurencija u oblasti prodaje goriva, pa smo zato Takač Majkl Zoltana, generalnog direktora InterMOL-a pitali kako ocenjuje tržišnu utakmicu i gde vidi prostor za širenje kompanije MOL. Sagovornik Magazina Biznis kaže da MOL grupa veruje da je Srbija tržište sa velikim potencijalom, posebno sada kada se sprovode neophodni koraci u primeni standarda EU.

– Od svog osnivanja u Srbiji, InterMOL nastoji da pokrije teritoriju čitave zemlje. Nedavno otvaranje pumpe u Valjevu, takođe je bio korak u tom pravcu. U isto vreme, MOL želi da poveća konkurenciju u Srbiji pružajući bolje usluge i proizvode sa konkurentnim cenama. To je korisno i za kupce i za državu. Sa našim novim sloganom „Kvalitet o kome se priča“ takođe želimo da istaknemo tu tržišnu psihologiju – kaže Takač Majkl Zoltan.

• Početkom aprila kompanija Mol otvorila je novu benzinsku stanicu u Valjevu i najavila da će ove godine otvoriti još tri moderne pumpe. Da li to znači da ste zadovoljni uslovima poslovanja u Srbiji i da li svoj plan regionalnog širenja realizujete bez obzira na posledice ekonomske krize?

– Kriza je neizbežno dotakla sve kompanije, ali MOL grupa pokušava da vidi krizu kao priliku za poboljšanje proizvoda i usluga u korist klijenata. Nažalost, kriza je uticala na standard građana Srbije, ali vest o vrhunskom kvalitetu goriva i odličnoj usluzi, ono je što dovodi kupce nazad na naše benzinske stanice. MOL grupa je jedna od kompanija koje su reagovale na prve znakove krize i bile dobro pripremljene. Zbog toga, MOL grupa u Srbiji beleži porast prodaje naftnih derivata u poslednjih šest meseci, u odnosu na isti period u 2010. godini. Ove godine otvorili smo novu benzinsku pumpu u Valjevu i planiramo da otvorimo još tri do kraja godine.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: