REGIONALNA KONFERENCIJA „RAZVOJ TRŽIŠTA OSIGURANJA U JUGOISTOČNOJ EVROPI“

Sredstva dobijena od premija osiguranja veoma su značajna za ukupan finansijski bilans zemlje; sektor životnog osiguranja u Srbiji i regionu je u porastu, što ukazuje na to da su osiguranje i ekonomski oporavak međusobno povezani

Sektor životnog osiguranja u Srbiji je u porastu, kao i u ostalim zemljama regiona i može se očekivati da se u narednom periodu beleže veće stope rasta – ocenjeno je na regionalnoj konferenciji o razvoju tržišta osiguranja u jugoistočnoj Evropi koja je u Beogradu održana 28. marta, u organizaciji kompanije Dunav osiguranje.

Tržište osiguranja u Srbiji ima veliki potencijal i značajan je izvor za investiranje, što su prepoznale domaće i strane kompanije, izjavila je predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović koja je svečano otvorila ovu konferenciju.

„Građani treba da znaju da su premije osiguranja značajan izvor investicija i da time doprinose finansijskoj stabilnosti zemlje“, rekla je predsednica parlamenta i dodala da je ovom konferencijom, na izvestan način, i počela javna rasprava o Nacrtu zakona o osiguranju. „Zakon o osiguranju će očigledno biti tema rada poslanika u narednom sazivu parlamenta“, rekla je predsednica Skupštine.

O tome da su sredstva dobijena od premija osiguranja veoma značajna za ukupan finansijski bilans zemlje i da je sektor životnog osiguranja u Srbiji u porastu, kao i da su osiguranje i ekonomski oporavak međusobno povezani, govorila je i viceguvernerka Narodne banke Srbije Mira Erić Jović.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: