ZAŠTO JE KOMPANIJA INTEL POŽELJAN POSLODAVAC: Odlično mesto za rad

Na svetskoj listi od 100 najboljih kompanija koje su poželjne za rad, Intel zauzima visoko 46. mesto, a ocenjivači navode da ovaj proizvođač čipova pomera zaposlene na nove pozicije svakih 18 do 24 meseca u proseku, kako bi ih podstakao da istražuju nova polja

Američka kompanija Intel smatra se jednom od najpoželjnijih kompanija u svetu za rad. Naime, na zvaničnoj svetskoj listi od 100 najboljih kompanija koje su poželjne za rad, Intel zauzima visoko 46. mesto (prethodni rang bio 51. mesto). Šta ovu kompaniju čini tako privlačnom za zapošljavanje?

Ocenjivači navode da ovaj proizvođač čipova u IT sektoru, pomera zaposlene na nove pozicije svakih 18 do 24 meseca u proseku, kako bi ih podstakao da istražuju nova polja. U Intelu zato zaposlenima kažu: „Dobro došli u vaših pet narednih radnih mesta“.

Malgorcata Mašala (Malgorzata Machala), poslovni partner za ljudske resurse u Intelu, navodi da ova kompanija ima 40-godišnje nasleđe izuzetnog upravljanja i rukovođenja. Više od četiri decenije, menadžeri i rukovodioci Intela imaju uloge po uzoru Intelovih vrednosti, pokazuju strateške osobine i inovativno razmišljanje, preuzimaju rizik, i donose pametne odluke koje oblikuju veliku kompaniju koja je promenila svet. Zato je uspeh Intela direktan rezultat ulaganja. Ulaže se u istraživanja i razvoj, u najbolje svetske fabrike, i u zaposlene. Uspeh zaposlenih i kontinuirani razvoj su ključni kako bi Intel nastavio da unapređuje tehnologiju koja je od suštinskog značaja za način na koji svet živi i funkcioniše, ističe gospođa Mašala.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: