„РАСАДНИК КОМЕРЦ“: Саднице воћа и украсног биља

Милован Гигић, пољопривредни инжењер, са синовима води угледну фирму на 23 хектара властитог земљишта и 10 хектара у закупу. Саде и гаје јабуке, крушке, брескве, шљиве али и украсно биље, попут четинара, шимшира и туја. У Србији има око 3.000 расадника од којих две трећине нису регистровани!?

untitled-1Кад из Београда кренете према Младеновцу, на четири километра при улазу у овај градић, некад познат по керамичким производима и предузећу „Петар Драпшин” које је запошљавало 5.000 радника, налази се породична фирма „Расадник комерц“. Већ у дворишту двоспратне зграде, наилази се на стотине воћних и садница украсног биља, чиме се пуне две деценије бави угледни инжењер агрономије Милован Гигић са својим синовима.

Милован Гигић, рођени Тополчанин (Топола код Аранђеловца), својевремено је дипломирао на Пољопривредном факултету у Земуну, на коме је извесно време радио и као асистент. Касније се, са супругом Јеленом, стоматологом, преселио у Младеновац у коме су стасала и његова четири сина – Стефан, близанци Богдан и Дамјан и најмлађи Милош.

– Када сам схватио да се државне фирме постепено гасе и нестају, што се односило и на угледни „Петар Драпшин”, одлучио сам 1992. да се бавим породичним бизнисом, да на уредно регистрованом „Расадник комерцу“ унапређујем своје знање из пољопривреде и постепено преносим идеје и искуства на своје синове који су од малих ногу исказивали афинитет за ову област, прецизније желели су да се баве воћарством и узгајањем садница украсног биља. Желео сам да се бавим и пчеларством и производњом меда, имали смо некад 150 кошница, али је тај број данас сведен на 50, јер су тако диктирали, по пчеларство, неповољни временски услови у неколико пресудних година – истиче за Економетар искусни агроном Милован Гигић, очигледно задовољан и срећан што су синови, близанци Богдан и Дамјан, као и најмлађи Милош, одлучили да кроз живот крену очевим стопама.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

 • НОВО ПОСЛОВНО ИМЕ ДЕЛТА ЂЕНЕРАЛИ ОСИГУРАЊА, ДРУГОГ НАЈВЕЋЕГ ОСИГУРАВАЧА НА СРПСКОМ ТРЖИШТУ Ђенерали Осигурање Србија
 • ЈЕДИНА СРПСКА ФИРМА НА СВЕТСКОМ САЈМУ БЕЗБЕДНОСТИ У НЕМАЧКОМ ГРАДУ ЕСЕНУ Српска застава захваљујући Вивексу
 • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ
 • НОВЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ ДЕЛТА АГРАРА У ЧЕЛАРЕВУ И НОВОМ САДУ Савремена хладњача и линија за тестенине
 • НА ЈАВНЕ НАБАВКЕ У ПРВОМ ПОЛУГОДИШТУ ПОТРОШЕНО 147,6 МИЛИЈАРДИ ДИНАРА Уштеда и повољније цене
 • МЕСЕЦ НОВЕМБАР У ЗНАКУ МЕЂУНАРОДНОГ САЈМА НАМЕШТАЈА Обрадујте ваш дом
 • ОД 13. ДО 16. ОКТОБРА ДВА МЕЂУНАРОДНА САЈМА – ЕНЕРГЕТИКЕ И ЕКОЛОГИЈЕ Зелена енергија на Београдском сајму
 • ПОСЕТИОЦИ САЈМА CAREER DAYS ГЛАСАЛИ ЗА КОМПАНИЈЕ У КОЈИМА ПРИЖЕЉКУЈУ ПОСАО Кока-Кола Хеленик Србија – најпожељнији послодавац у 2014.
 • ЕРИК РИС: ЛИН СТАРТ-АП (5) Иновације – кључ успешног предузетништва
 • ВАШ КОНСАЛТИНГ ЗА УСПЕШНИЈЕ ВОЂЕЊЕ БИЗНИСА Међусобно уважавање
 • Следећи број Економетра излази 4. новембра 2014.
Podelite ovaj tekst: