САЈАМ ПРИВАТНОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА У БЕОГРАДУ

Бизнис база је крајем прошле године окупила предузетнике који упркос кризи и готово немогућим условима пословања покушавају да се одрже на површини

sajamНајмлађи учесници Бизнис базе, традиционалне манифестације приватног предузетништва која је од 2. до 4. децембра 2010. одржана на Београдском сајму, били су ђаци Фармацеутско-физиотерапеутске школе из Београда. У оквиру програма „Достигнућа младих” представили су своју компанију „Лилиум” која се већ четири године бави производњом козметичких препарата и пружањем услужних делатности.

Ученици са Звездаре и њихови професори, уз свесрдну помоћ директорке Даринке Каровић, успешно су спојили практичну наставу са производњом која им омогућава да стекну релативно пристојне приходе, али и знања неопходна за будући професионални рад.

– Мотив да организујемо школску компанију била нам је чињеница да, иначе, имамо доста практичних часова које бисмо могли да применимо на шири круг корисника. Зато смо школу отворили за клијенте који могу да користе наше услуге, а ђаке, истовремено, учимо предузетништву које ће им бити неопходно када се по завршетку школовања укључе у професионални бизнис – каже Марија Црнојевић, психолог и ментор програма „Достигнућа младих”.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: