ЖЕНЕ ПРЕДУЗЕТНИЦЕ У ИТ: Сајт Shtreber није само за штребере

Стефанија Лукић jе на време уочила да интернет преузима доминантну медијску улогу и пре четири године покренула сајт намењен старијим основцима иако је на основу дотадашњег искуства знала да су образовни програми најмање исплативи

Бесплатни интерактивни сајт Shtreber нуди савремени начин учења школских лекција

Да време традиционалних медија истиче и да интернет преузима главну улогу у информисању, Стефанија Лукић је схватила током последњих председничких избора у САД. По образовању пи-ар, са непуних тридесет година, искуством у раду телевизијске продукције где је прешла пут од новинара, аутора емисије до уредника и продуцента, пратећи пре непуне четири године убрзање информација на глобалној мрежи током изборне трке у Вашингтону, увидела је да нешто мора да мења у свом пословном фокусу.

– Као неко ко је са 23 године почео да ради, са 29 већ имао две емисије на националним фреквенцијама, дугачак пређени телевизијски пут, схватила сам да тај медиј није више доминантан и да ако се брзо не пребацим на интернет, не постанем добра у томе, да ће ме време прегазити!

Саговорница Економетра је идејни творац и једна од троје оснивача платформе Shtreber намењенe деци старијих разреда основне школе. Садржај који нуде су школске лекције из наставног програма, од петог до осмог разреда, али на потпуно савремени начин. На глобалној мрежи су од 1. септембра 2016. и само у првој години рада утростручили су посету. До почетка ове ове школске године, тачније, септембра 2018. више од пола милиона деце је ушло на www.shtreber.com, са отворених више од 4.000.000 страница.

Присећа се да је крајем те 2015. размишљала у два правца: о покретању или онлајн радију или садржаја који би се дистрибуирао путем мејлова. У разговору са, пре свега пријатељима потом пословним партнерима, кооснивачима дизајнером Артјомом и програмером Немањом, одлучује да праве образовни, едукативни сајт намењен деци.

– Једна од емисија коју сам радила „Волим природу” била је дечија. Интересују ме садржаји намењени најмлађима и знала сам да је то велики потенцијал. Улагање у њих јесте улагање у нас, у нашу будућност, сматра Стефанија. Са друге стране, водила се начелом да, ако се улази у приватан посао, на самом старту најбоље је бавити се оним што се најбоље познаје. У њеном случају то је писање и стварање садржаја за који ће се наћи одговарајући канал дистрибуције.

Паралелно, истражујући тржиште, уочила је да недостају дечији садржаји.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ФАБРИКА ДЕЧИЈЕ ХРАНЕ “BABY FOOD FACTORY”: Храна за децу по светским стандардима
  • ВЛАДИМИР МАНИЋ, ДИРЕКТОР ФОНДАЦИЈЕ “РЕГИСТАР НАЦИОНАЛНОГ ИНТЕРНЕТ ДОМЕНА СРБИЈЕ”: Зa 11 гoдинa рeгистрoвaнo oкo 105.000 .RS дoмeнa
  • СРБИЈА НА ПУТУ ДО КВАЛИТЕТНИЈЕГ И ЕФИКАСНИЈЕГ ЗДРАВСТВЕНОГ СИСТЕМА: Како унапредити сарадњу јавног и приватног сектора здравства
  • ДР ЈАСМИНА КНЕЖЕВИЋ, ОСНИВАЧ И ДИРЕКТОР БЕЛМЕДИКА: Јединствен здравствени систем би боље функционисао
  • ДЕЈАН ПЕШИЋ, ГЕНЕРАЛНИ ДИРЕКТОР МЕДИГРУП СИСТЕМА: Неопходно је да приватни и јавни здравствени сектор уско сарађују
  • ДРAГAНA ДAВИДOВИЋ, ДИРEКTOРKA ЉУДСКИХ РЕСУРСА HEINEKEN SRBIJA: Бeзбeднoст зaпoслeних приoритeт кoмпaниje
  • КОМПАНИЈА TEЛEНOР БРИНЕ О ЗAПOСЛEНИМА И ЊИХOВИМ ПOРOДИЦАМА: Задовољни људи боље раде
  • Следећи број Економетра излази 4. јуна 2019.
Podelite ovaj tekst: