SAM – TREĆI VELIKI FORUM MENADŽERA: Uvođenje reda u planiranje i izgradnju

Specijalni gost Trećeg foruma – ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić

Oliver Dulić

Treći veliki forum menadžera Srpske asocijacije menadžera (SAM) održan je 29. aprila 2010. godine. Ovaj, sada već tradicionalni, susret u beogradskom hotelu Zira okupio je članove SAM-a, menadžere, prijatelje i predstavnike institucija, a specijalni gost aprilskog Foruma bio je ministar životne sredine i prostornog planiranja u Vladi Srbije, Oliver Dulić. Prisutni na ovom forumu imali su priliku da postave pitanja ministru Duliću tokom diskusije koja se vodila na temu aktuelnog Zakona o planiranju i izgradnji, konverziji zemljišta, dozvolama kao i o pitanjima upravljanja otpadom, ekološkim taksama i reciklaži.

Na početku rada Trećeg velikog foruma Maja Piščević, izvršna direktorka SAM-a, upoznala je prisutne sa novostima između dva foruma i pohvalila osnivanje sekcije mladih menadžera u okviru Srpske asocijacije menadžera – „Sempl“. To je grupa od dvadesetak mladih perspektivnih lidera, članova SAM-a, do 35 godina starosti, koji su se organizovali pod sloganom „Najbolje tek dolazi“.

Sponzor Trećeg foruma bila je kompanija Ball Packaging, koja je zajedno sa menadžerima proslavila 75. rođendan limenke (prva proizvedena 1935. godine u Sjedinjenim Američkim Državama), prisutne iznenadila i tortom u obliku svog proizvoda. Nenad Đurđević, regionalni menadžer prodaje za jugoistočnu Evropu – Ball Packaging Europe Beograd, predstavio je kompaniju koja je još uvek najveća grinfild investicija u Srbiji, najavio dalje planove i istakao značaj reciklaže kojoj posvećuju dosta pažnje.

Dulić: Začarani krug nepoštovanja zakona

Specijalni gost Trećeg velikog foruma menadžera bio je Oliver Dulić, ministar životne sredine i prostornog planiranja. On je govorio o trenutno aktuelnom Zakonu o planiranju i izgradnji i njegovoj primeni, sa naglaskom na konverziju prava korišćenja zemljišta u pravo svojine. Istakao je da vrlo dobro zna kako izgleda život privatnika koji ima plan da nešto gradi, kupi parcelu, podigne kredit i onda se zakopa u bespuće naše administracije.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: