САМИТ ГУВЕРНЕРА ЦЕНТРАЛНИХ БАНАКА И МИНИСТАРА ФИНАНСИЈА ЗЕМАЉА ЈУГОИСТОЧНЕ ЕВРОПЕ

Представници монетарних власти и финансија Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Републике Српске и Македоније, учесници Трећег самита у Бечићима, у организацији Економист Медија групе, констатују да све нове државе настале на простору бивше СФРЈ имају сличне проблеме који се могу заједнички решавати

bankariНије то нова Југославија, није ни конфедерација, али све државе настале распадом СФРЈ могу опет да имају веома добру сарадњу, пошто је већ јасно да имају сличне проблеме. Осим тога, регионално економско повезивање важно је свима, пошто све нове државе желе да једног дана постану чланице Европске уније.

На овакав закључак упућују дискусије представника монетарних власти и финансијског сектора Србије, Црне Горе, Македоније, Босне и Херцеговине и Републике Српске које су се могле чути на једнодневном, Трећем самиту гувернера централних банака и министара финансија југоисточне Европе, одржаном 17. јуна у Бечићима у Црној Гори. Иако је скуп регионални, он се трећи пут одржава у Бечићима и неће се селити у неку од земаља региона јер су учесници изразили задовољство локацијом. У хотелу Сплендид (пет звездица) пред сам почетак лета, има довољно разлога да учесници самита споје мини одмор, купање, сунчање и тешке финансијске теме. Тако се све лакше подноси. Да не подсећамо на „две чаше“ Његошеве „…смијешане најлакше се пију“.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: