У фокусу: САЊА ПОПОВИЋ ПАНТИЋ, Награде су мотивација да се ради још боље

Од 2007. године, када су уручена прва признања Цвет успеха за жену змаја, промовисано је око 500 жена, а награде и специјална признања додељена су за 250 успешних жена из целе Србије

Сања Поповић Пантић

Сања Поповић Пантић

Вредне и амбициозне предузетнице окупљене у Удружењу пословних жена Србије (УПЖ) одлучиле су пре 10 година да на креативан начин организују манифестацију Цвет успеха за жену змаја, на којој најуспeшније добијају награде за подухвате и залагања. Захваљујући овом пројекту, Удружење се афирмисало као јединствена организација која реализацијом бројних пројеката доприноси унапређењу женског предузетништва. Од 2007. године, када су уручена прва признања, промовисано је око 500 жена, а награде и специјална признања додељена су за 250 жена из целе Србије. Овогодишња јубиларна, десета по реду церемонија Цвет успеха за жену змаја, одржаће се 27. октобра у театру Мадленијанум у Београду.

Др Сања Поповић Пантић, председница УПЖ Србије, у разговору за Економетар каже да је добра идеја окупљања и повезивања предузетница допринела да манифестација Цвет успеха за жену змаја од 2009. године буде у званичној агенди обележавања Европске недеље малих и средњих предузећа. Удружење има добру дугогодишњу сарадњу са међународним институцијама које примењују програме за подстицај успешним компанијама којима руководе жене, што веома доприноси унапређењу пословања.

– Предузетнице награђујемо са намером да истакнемо посебне доприносе у различитим аспектима пословања. Поред признања за најевропскију фирму и најбољи модел запошљавања жена, додељујемо и награду за друштвено одговорно пословање, продор на страна тржишта, конкурентност, иновативност, рурално предузетништво. Све више препознајемо предузетнице које су креатори динамичних привредних активности, раста, извоза, нових радних места, каже др Сања Поповић Пантић.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Предности редовне заштите од ванредних претњи
  • Милион евра за најбоље бизнис идеје
  • Срби пет сати дневно са паметним телефонима
  • Светска банка хвали Србију
  • Немачко-српска комора подржала кампању донације органа
  • АмЧам: Реформе треба да се наставе
  • Дневно прераде по 50 тона говедине и пилетине
  • Следећи број Економетра излази 1. новембра 2016.
Podelite ovaj tekst: