„Слово“ – парадигма за успех

Гордана Ђурђевић и сувласници фирме, која се бави специјалним бизнисом – израдом предмета за обележавање на разним врстама подлоге не страхују да ће доћи до смањења производње

slovoВећ и сам мото рада приватне фирме „Слово“ – рационалност, креативност, хуманост – чији значај и поруку објашњава и тумачи Гордана Ђурђевић, власница и генерални директор овог специфичног приватног предузећа, говори много о начину његовог пословања.

– Када сам се пре две деценије са дипломом Економског факултета јавила на конкурс и била примљена у, тада већ оронулу и готово пред гашењем, фирму за ливење графичких слова, нисам била задовољна – истиче Гордана Ђурђевић. Увек сам била предиспонирана за све што представља културу и уметност, па сам се надала да ћу једног дана радити управо у окружењу из те области.

У тадашњој фирми, каже даље, све се, заједно са производњом, налазило у ретроградном стању.

– Пред мојим садашњим пословним партнером и сувласником „Слова“ Зораном Филиповићем и преда мном, налазили су се деликатни задаци: да уложимо сву своју енергију и да модернизујемо фирму и, свакако, да спасимо радна места педесетак запослених.

Затим указује и на прве потезе које су повукли:

– Откупили смо приближно 70 акција (било је то у време чувене савезне владе Анте Марковића), уложили много енергије, креације и идеја како бисмо постигли квалитет у производњи промотивних материјала, печата и индустријских маркирача, ласерске и ЦНЦ гравуре, као и инфо табли, што нам обезбеђује да као најбољи на тендерима добијамо послове не само у Србији, већ и у региону, прича Гордана.

Данас сигурна радна места и многе бенефиције (новогодишњи бонус и помоћ у лечењу радника и чланова њихових породица) има тридесетак запослених који примају зараду на нивоу републичког просека, са напоменом да појединци зарађују и много више.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: